Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Slovan nastúpi proti Nitre vo vyraďovacej časti iba po druhý raz

Na snímke zľava Patrik Maier, brankár Tyler Parks, Dominik Jendek (všetci Slovan) a Filip Bajtek (Nitra) v zápase 48. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HC Slovan Bratislava a HK Nitra 14. marca 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Zaujímavosťou je, že Slovan vtedy viedol súčasný tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Bratislava/Nitra 30. marca (TASR) - Iba po druhý raz v histórii sa vo vyraďovacej časti stretnú hokejisti Slovana Bratislava a Nitry. V pozícii mierneho favorita sú "belasí," no konfrontácia štvrtého tímu základnej časti s piatym sľubuje vyrovnaný hokej. Nitre môže dodať sebavedomie aj pozitívna spomienka na konfrontáciu v semifinále pohárovej súťaže.

V Tipsport Kaufland cupe sa tímy stretli celkovo trikrát a vždy vyhrali hostia. V zápase základnej skupiny zvíťazil Slovan 7:5 a víťazstvo 5:4 si pripísal aj v prvom semifinále. Nitra potrebovala na postup do finále vyhrať odvetu o dva góly a to sa jej podarilo po výsledku 3:1. Úspešnú púť premiérovým ročníkom súťaže napokon zavŕšila finálovým víťazstvom nad Popradom.

Hráči Slovana sa dlhodobo pohybovali v okruhu tímov ašpirujúcich na víťazstvo v základnej časti, no jej finiš nezvládli ideálne a konkurenti im bodovo odskočili. Ocitli sa tak na 4. priečke so ziskom 94 bodov. Nitra mala výborný vstup do sezóny, keď vyhrala úvodných 7 zápasov, no neskôr sa nevyhla poklesu formy. Účasť v hornej šestke jej však neušla a za Slovanom zaostala iba o 5 bodov (89). Mužstvo spod Zobora získalo medailu v každej z uplynulých siedmich sezón s výnimkou predčasne ukončeného ročníka 2019/2020. Aby natiahlo úspešnú sériu, potrebuje prejsť cez Slovan, ktorý sa v play off slovenskej extraligy predstaví po 9 rokoch. Zatiaľ posledný extraligový zápas vo vyraďovacej časti odohrali "belasí" 21. apríla 2011, keď v 7. finálovom zápase zdolali HC Košice 2:1 po predĺžení.

V histórii najvyššej slovenskej súťaže pôjde iba o druhú konfrontáciu Slovana s Nitrou. Prvá sa odohrala v semifinále v sezóne 2009/2010 a Slovan vyhral po jednoznačnom priebehu 4:0 (4:0, 5:3, 9:2, 5:2). Nitrania predtým v pozícii siedmeho tímu vyradili druhú Banskú Bystricu, no Slovanu už nedokázali vzdorovať. "Belasí" neskôr vo finále podľahli Košiciam, ktoré zavŕšili majstrovský hetrik. Zaujímavosťou je, že Slovan vtedy viedol súčasný tréner Nitry Antonín Stavjaňa. Zo súčasných kádrov absolvovali spomínanú sériu obrancovia Slovana Martin Štajnoch a Michal Sersen a útočník Nitry Marek Slovák.

Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Slovana Bratislava: 5:4, 4:1 (v), 1:2, 4:3 sn (v), 4:2 (v), 3:2 sn

Slovan Bratislava - Nitra v play off:

2009/2010, semifinále: Slovan 4:0 na zápasy

Kompletný program štvrťfinálovej série (na štyri víťazné zápasy):

1. zápas, streda, 31. marca: Slovan Bratislava - Nitra /15.00/
2. zápas, štvrtok, 1. apríla: Slovan Bratislava - Nitra /18.00/
3. zápas, nedeľa, 4. apríla: Nitra - Slovan Bratislava /18.00/
4. zápas, pondelok, 5. apríla: Nitra - Slovan Bratislava /18.00/
5. zápas, štvrtok, 8. apríla: Slovan Bratislava - Nitra /18.00/
6. zápas, sobota, 10. apríla: Nitra - Slovan Bratislava /18.00/
7. zápas, pondelok, 12. apríla: Slovan Bratislava - Nitra /18.00/