Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Slovan sa pravdepodobne vráti do extraligy, tvrdí Juraj Široký ml.

Na archívnej snímke zľava generálny manažér Maroš Krajči, viceprezident klubu Juraj Široký ml., športový riaditeľ Oldřich Štefl, tréner Rostislav Čada a kapitán tímu Milan Bartovič. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovan pôsobil tri roky v KHL, ale v minulej sezóne sa dostal do vážnych finančných problémov po výpadkoch príjmov od ruských sponzorov.

Bratislava 11. mája (TASR) - Hokejový klub Slovan Bratislava sa od novej sezóny pravdepodobne vráti do slovenskej extraligy. Naznačil to jeho výkonný viceprezident Juraj Široký mladší, ktorého vyjadrenie priniesla webová stránka denníka SME.

Piatok 15. máj je posledným dňom, dokedy môžu kluby podať prihlášku do najvyššej slovenskej súťaže. "Ak sa dovtedy nič nestane, budeme hrať v extralige," cituje SME slová Širokého ml.

Slovan pôsobil tri roky v KHL, ale v minulej sezóne sa dostal do vážnych finančných problémov po výpadkoch príjmov od ruských sponzorov. Klub stále dlhuje hráčom výplaty za niekoľko mesiacov. Vedenie Slovana uvažovalo o štarte v českej extralige aj rakúskej EBEL, obe možnosti však padli.

V minulej sezóne Slovan nepostúpil do play off, keď v tabuľke Západnej konferencie obsadil posledné 14. miesto.