Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Slovan to na Spišiakov nevie. Zo štyroch zápasov prehral tretí

Na archívnej snímke z 20. decembra 2021 vpravo brankár Spišskej Novej Vsi Marcel Melicherčík a vľavo Marcel Haščák (Slovan) v 27. kole hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - Spišská Nová Ves v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Výrazne sa na ňom podieľal brankár Marcel Melicherčík, ktorý vychytal 4. čisté konto v sezóne.

Spišská Nová Ves - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 38. kole Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 2:0. Vo štvrtom vzájomnom zápase to bolo pre nich už tretie víťazstvo. Výrazne sa na ňom podieľal brankár Marcel Melicherčík, ktorý vychytal 4. čisté konto v sezóne.

HK Spišská Nová Ves - HC Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)



Góly: 1. Kuru (Nieminen, Rapáč), 60. Vartovník. Rozhodovali: D. Konc st., J. Konc ml. - Bogdaň, Šoltés, vylúčení: 2:2 na 2 min., navyše Atwal (Spiš.) a Maier (Slov.) obaja 5 min. + DKZ za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0, 1000 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Malina, Atwal, Beaudry, Romaňák, Podlipnik, Ordzovenský, Česánek - Džugan, Salituro, Giľák - Rapáč, Kuru, Nieminen - Hamráček, Vartovník, Štrauch - Tomala, Vrábeľ, Ščurko
Slovan Bratislava: Hlavaj - MacKenzie, Beňo, Breton, Sersen, Gachulinec, Maier, Golian - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Zigo - Sukeľ, Klučiar, Matoušek - Belluš, Preisinger, Šotek

Prvý gól zápasu padol už v 53. sekunde. Postaral sa oň fínsky útočník Kuru, ktorý sa ocitol sám pred Hlavajom a otvoril skóre. Hostia sa v prvej tretine snažili o ofenzívnu hru, brankár Spišiakov Melicherčík bol však veľká prekážka a viackrát podržal svoj tím. V 19. minúte mohol zvýšiť náskok Spišiakov Hamráček, no v sľubnej šanci neprekonal Hlavaja.

V druhej tretine pribudlo vylúčených, často sa hralo v nerovnovážnom počte, ale ofenzívnym akciám oboch tímov chýbal moment prekvapenia. Na tesnom skóre mali výraznú zásluhu aj obaja brankári.

V 46. minúte neprekonal Melicherčíka ani Rapuzzi, na opačnej strane Štrauch nepoistil náskok Spišiakov. Slovanisti sa v závere odhodlali k hre bez brankára, ale ani v nej neprekonali Melicherčíka. Naopak, Vartovník šesť sekúnd pred koncom stanovil konečný výsledok strelou do prázdnej bránky.