Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Slovanista Šťastný ide za Kozáka na striedavý štart aj do Trenčína

Na snímke vpredu Andrej Šťastný (Slovan) a vzadu gólová radosť hráčov Omska v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Avantgard Omsk 8. decembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťtriročný Andrej Šťastný absolvoval v Dukle piatkový tréning, na ktorom ho tréner Roman Stantien zaradil do formácie s Tomažom Razingarom a Michalom Hlinkom.

Trenčín 27. decembra (TASR) - Do tímu hokejového extraligistu Dukla Trenčín sa vrátil Andrej Šťastný. Útočník bratislavského Slovana v KHL bude pod hradom Matúša Čáka pôsobiť na striedavý štart rovnako ako obranca Lukáš Kozák na opačnej strane. Toho vedenie trenčianskeho klubu prednedávnom uvoľnilo Slovanu za tých istých podmienok.

Dvadsaťtriročný Šťastný absolvoval v Dukle piatkový tréning, na ktorom ho tréner Roman Stantien zaradil do formácie s Tomažom Razingarom a Michalom Hlinkom. "Máme dohodnutú spoluprácu so Slovanom, podľa ktorej majú Šťastný aj Kozák striedavý štart do 30. apríla. Obaja tak môžu byť pre náš tím k dispozícii, keď ich nebude potrebovať bratislavský tím v KHL. Andrej Šťastný tak nastúpi na najbližšie dva zápasy v Martine a doma s Piešťanmi. Kozák pre veľkú maródku obrancov 'belasých' momentálne uvoľnený nebol," vysvetlil podmienky dohody na oficiálnom profile klubu na facebooku športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Šťastný pôsobil naposledy v žltočervenom drese v sezóne 2011/2012, v ktorej s tímom Dukly získal bronzové medaily po vypadnutí vo štvrťfinále play off práve so Slovanom po rýchlom procese 0:4 na zápasy. "Belasí" získali extraligový titul a Šťastného pred premiérovou sezónou v KHL povolali na skúšku. Následne s ním vedenie podpísalo dvojročný kontrakt, ktorý v januári tohto roka rozšírilo na viacročný. V uplynulom ročníku odohral v "belasom" 28 zápasov s bilanciou dva góly a rovnaký počet asistencií.