Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Slovanu odrátajú tri body, previnil sa voči Súťažnému poriadku

Na snímke vľavo William Rapuzzi (Slovan) v 1. kole hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 24. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan sa totiž v zápase 1. kola proti Dukle Trenčín (4:1) previnil voči Súťažnému poriadku SZĽH.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Hokejistom HC Slovan Bratislava na konci základnej časti Tipos extraligy odrátajú tri body. Na štvrtkovom zasadnutí Ligovej rady o tom rozhodli jej členovia. Slovan sa totiž v zápase 1. kola proti Dukle Trenčín (4:1) previnil voči Súťažnému poriadku SZĽH.

."Belasí" mali mať v dueli s Trenčínom dvoch hráčov z ročníka 2002 alebo mladších alebo dve voľné miesta pre takýchto hokejistov. Slovan síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča, čím sa Ligová rada zaoberala už v priebehu víkendu a aj začiatkom týždňa.

"Súťažný poriadok umožňuje ponechať v platnosti výsledok, ktorým sa zápas skončil na hracej ploche, teda aj osobné štatistiky hráčov. Zároveň však umožňuje odpočítať tri body na konci základnej časti,“ vysvetlil pre hockeyslovakia.sk člen Ligovej rady extraligy a manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný: „HC Slovan Bratislava môže využiť inštitút odvolania sa voči tomuto rozhodnutiu, a následne by sa tým zaoberal Výkonný výbor SZĽH,“ dodal.

Ligovej rade zároveň doručili námietku HK Dukla Trenčín, v ktorej klub spod hradu Matúša Čáka požadoval kontumáciu zápasu a priznanie troch bodov. Ligová rada Trenčanom nevyhovela, individuálne štatistiky hráčov zostávajú platné.