Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Slovanu vyšiel vstup do finále, dvojgólový Yogan: Solídny výkon

Na snímke hokejisti Slovana, sprava Daniel Gachulinec, Brant Harris a Samuel Takáč sa radujú po strelení druhého gólu v prvom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 22. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

"Belasí", ktorí sa usilujú získať rekordný deviaty extraligový titul, dokázali v základnej časti zdolať Nitru v piatich zo šiestich vzájomných duelov.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si aj po prvom finálovom dueli držia v tohtoročnej play off stopercentnú bilanciu na domácom ľade. Nitru zdolali v piatok 6:4 a vyhrali aj siedmy extraligový zápas na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstup do finálovej série zvládli, no trénera Andreja Podkonického mrzelo poľavenie jeho tímu za stavu 5:2 a priznal, že po zápase bol v šatni "tvrdší míting".

"Najmä v druhej tretine sme hrali veľmi dobre, vytvorili sme si šance a vypracovali sme si trojgólový náskok. Za stavu 5:2 sme však mohli hrať zodpovednejšie a ušetriť sily na druhý zápas. No nepokračovali sme v našom výkone a museli sme to dohrávať na tri lajny," hodnotil stretnutie Podkonický.

"Belasí", ktorí sa usilujú získať rekordný deviaty extraligový titul, dokázali v základnej časti zdolať Nitru v piatich zo šiestich vzájomných duelov. Viaceré priniesli pútavé gólové prestrelky a aj piatkový zápas sa niesol v ofenzívnom duchu. "Vedeli sme, že to bude ofenzívny hokej. Pre divákov je to super, pre nás trénerov už menej," poznamenal Podkonický, ktorý nebol spokojný s hrou tímu v tretej tretine: "Štvrtý gól nami zakýval, prestali sme hrať agresívnu hru v našom obrannom pásme a z toho vyplývali šance Nitry. To, ako sme hrali v tretej tretine, by sa nám nemalo stávať. Po zápase sme preto mali tvrdší míting. Ak chceme byť víťazné mužstvo, musíme sa z toho poučiť." Niektoré inkasované góly išli na vrub brankára Anthonyho Petersa, o jeho výmene však tréneri Slovana neuvažovali: "Verili sme Petersovi až do konca, je to kvalitný brankár. Áno, dostal blbé góly, ale určite sa z toho otrepe. Bol by som blázon, keby som ho vystriedal za stavu 5:4. Bolo desať minút pred koncom a náhradný brankár sedel takmer celý zápas na striedačke."
Na snímke tréner Slovana Andrej Podkonický v prvom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 22. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

V domácom drese sa dvakrát strelecky presadil Andrew Yogan: "Bol to dobrý zápas. Myslím si, že sme podali skutočne solídny výkon. V závere sme trochu poľavili, súper využil svoje šance a urobil z toho tesný zápas. To je niečo, čo musíme pred druhým stretnutím napraviť. Na tom musíme popracovať, aby sa nám to už nestávalo. Musíme hrať naplno celých 60 minút, nie iba 40 či 50. Ak sa budíme držať nášho herného plánu, bude to v poriadku."

Americký útočník bol v závere aj blízko hetriku: "Naša lajna hrala neuveriteľne. Som s naším výkonom spokojný. Každý musí hrať naplno, potom nebudeme mať obavy o výsledky." Yogan priznal, že napriek víťazstvu padli po zápase v kabíne tvrdšie slová: "Tréner prišiel do šatne a hádzal po nás ´bomby pravdy´. Je play off, emócie stúpajú. Posledné slová, ktoré zazneli, boli o tom, aby sme hrali jeden za druhého, išli deň po dni a držali sa na víťaznej vlne."