Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Spišiaci začali spoločnú prípravu, novým športovým manažérom Heizer

Hokejisti HK Spišská Nová Ves 28. apríla 2022 začali v posilňovni prípravu na novú sezónu 2022/23.Na snímke Lukáš Vartovník. V Spišskej Novej Vsi 28. apríla 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Tréningy "na suchu" absolvovala skupina 16 hráčov, pričom ďalší by mali pribudnúť v najbližších dňoch.

Spišská Nová Ves 28. apríla (TASR) - Kanadský hokejový útočník Dante Salituro sa dohodol s extraligovým klubom HK Spišská Nová Ves na pokračovaní spolupráce pre sezónu 2022/2023. "Predĺženie zmluvy bolo pre nás príjemné prekvapenie. Aj napriek iným ponukám sa rozhodol pokračovať v našom drese, čo svedčí o jeho maximálnej spokojnosti s fungovaním nášho klubu," uviedol generálny manažér Richard Rapáč na sociálnych sieťach.

Salituro prišiel do Spišskej Novej Vsi počas sezóny 2021/2022. V jej základnej časti odohral 34 zápasov, v ktorých si do kanadského bodovania pripísal deväť gólov a 16 asistencií. V troch zápasoch predkola play off strelil jeden gól. "Dante k nám zapadol od prvého momentu hokejovo aj ľudsky. Ide o technicky vyspelého hráča s výborným pohybom, ktorému sedí naše veľké ihrisko a európsky štýl hokeja. Ďalší plus je jeho flexibilita, keďže je použiteľný na centri aj na krídle. Trénerom sa preto otvára viac možností jeho využitia. Osobne verím, že keď bude s nami už od začiatku prípravy, jeho výkon porastie a naším fanúšikom ukáže ešte viac zo svojich schopností," poznamenal Rapáč.



Hokejisti Spišskej Novej Vsi vo štvrtok odštartovali prvú fázu prípravy na sezónu 2022/2023. Tréningy "na suchu" absolvovala skupina 16 hráčov, pričom ďalší by mali pribudnúť v najbližších dňoch.

"Zatiaľ za najväčšiu posilu považujem príchod Radomíra Heizera do funkcie športového manažéra. Je to človek, ktorý sa hokeju rozumie a bude skutočná posila pre náš klub," uviedol generálny manažér Richard Rapáč v tlačovej správe.



Spišiaci majú za sebou nováčikovskú sezónu v slovenskej extralige. V základnej časti obsadili 7. miesto a po prehre v sérii predkola play off s Prešovom skončili na 9. priečke. Po sezóne v klube na vlastnú žiadosť skončil hlavný tréner Miroslav Mosnár a vo funkciách nepokračujú ani jeho asistenti Róbert Spišák a Elmo Alttola. Generálny manažér klubu už má v otázke hlavného kormidelníka jasno, verejnosť sa jeho meno dozvie čoskoro: "Zatiaľ meno neprezradím. Poviem len toľko, že to bude československý tréner," poznamenal Richard Rapáč.

Po sezóne 2021/2022 zotrvalo v tíme Spišiakov 19 hráčov, brankári Marcel Melicherčík, Filip Surák a Marián Jančura, obrancovia Jeremy Beaudry, Dávid Romaňák, Boris Česánek, Peter Ordzovenský, Ľubomír Malina a Matej Grec a útočníci Branislav Rapáč, Lukáš Vartovník, Matej Giľák, Lukáš Hamráček, Timotej Tomala, Gabriel Olejník, Ivan Novák, Daniel Vladimír Tkáč, Ladislav Ščurko a Dante Salituro. Zatiaľ jediná nová tvár v kádri je obranca Adam Žiak, ktorý pôsobil v sezóne 2021/2022 v tímoch Banskej Bystrice a Trenčína.