Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Spišská Nová Ves získala francúzskeho útočníka Villea

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťpäťročný Ville naposledy pôsobil v domácej najvyššej súťaži Ligue Magnus, kde v 18 zápasoch v drese Chamonix nazbieral 11 bodov za štyri góly a sedem asistencií.

Spišská Nová Ves 19. mája (TASR) - Nováčika najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HK Spišská Nová Ves posilní francúzsky útočník Malo Ville. Klub o tom informoval na svojej facebookovej stránke.

Dvadsaťpäťročný Ville naposledy pôsobil v domácej najvyššej súťaži Ligue Magnus, kde v 18 zápasoch v drese Chamonix nazbieral 11 bodov za štyri góly a sedem asistencií. Skúsenosti má aj zo zámorskej NAHL či druhej fínskej ligy Mestis. "V Malom získavame dobrého korčuliara, šikovného na puku, ktorý je viac tvorcom hry ako strelcom. Rátame s ním na centri, kde by mal svojou kreativitou vytvárať šance pre svojich spoluhráčov," uviedol na sociálnej sieti generálny manažér klubu Richard Rapáč. "Dostal som na neho výborné referencie a v zápasoch, ktoré sme videli, nás presvedčil, že je typom hráča, ktorý nám chýbal. Ďalším plusom bolo, že je to mladý hráč, ktorý ma chuť na sebe pracovať a posúvať sa v kariére ďalej."