Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

SR 20 vstupuje do ôsmej extraligovej sezóny

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš Foto: TASR/Martin Baumann

Aj v ďalšej sezóne povedie reprezentantov do 20 rokov Ernest Bokroš.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Už ôsma sezóna v najvyššej domácej hokejovej súťaži čaká od septembra na výber slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Aj tohtoročná porcia 20 duelov s extraligistami má tím trénera Ernesta Bokroša čo najlepšie pripraviť na vrchol ročníka, ktorými budú majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v Kanade na prelome rokov.

Dvadsiatka začala s prípravou na nový ročník už 27. júla, v rámci nej absolvovala okrem ďalších zápasov aj tri prípravné letné turnaje. "Vstupujeme do ôsmej sezóny prakticky v nezmenenom zložení. Začali sme 28. júla s 24 hráčmi. Hneď na úvod sme sa zúčastnili na turnaji vo Švajčiarsku, následne sme absolvovali ešte ďalšie dva. Teraz nás čaká záverečná fáza," uviedol manažér projektu Roman Ulehla.

Aj v ďalšej sezóne povedie reprezentantov do 20 rokov Ernest Bokroš. "Veľké zmeny sa neudiali, naďalej budeme pôsobiť v Bratislave. Príprava je pre nás väčšinou každý rok rovnaká, mení sa len zoznam hráčov či zápasov. V auguste sme absolvovali tri turnaje, tento týždeň zakončíme prípravu s Piešťanmi. Od utorka následne prepneme na tvrdý extraligový režim," povedal Bokroš.

Talenty odchádzajú

Pôsobenie projektu SR20 v extralige má každoročne juniorov pripraviť na vrchol sezóny. Tým sú majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome rokov 2014 a 2015 uskutočnia v kanadskom Montreale. Každý rok má však tréner náročnejšiu úlohu pri tvorbe kádra. "Z roka na rok je to ťažšie. Talenty síce máme, ale ubúdajú nám. Máme problémy s tým, že nám veľa hráčov odišlo do zahraničia na základe práce agentov. Napriek tomu sme zložili nový tím pre Orange 20. Musím podotknúť, že ročník 1995 je silný a v závere prípravy budeme môcť pracovať aj so zahraničnými hráčmi," ozrejmil Bokroš.

Kapitánom reprezentačnej dvadsiatky bude Dominik Rehák: "Sme mladí chalani, nemáme čo stratiť. Môžeme sa len ukázať. Tím je kvalitný, mladý. Dokázali sme extraligistov potrápiť už v príprave, verím, že to dokážeme aj v lige," odhodlane tvrdil Rehák.