Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Poprad otočil zápas so Skalicou. Vyhral 4:3

Na snímke Lukáš Paukovček z Popradu (vpravo) a brankár Skalice Peter Ševela počas zápasu 30. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HK 36 Hant Skalica v Poprade 13. decembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Po zemetrasení v hokejovom Poprade sa na domáci zápas kamzíkov s poslednou Skalicou prišla pozrieť necelá tisícka skalných divákov.

Poprad 13. decembra (TASR) - Po zemetrasení v hokejovom Poprade sa na domáci zápas kamzíkov s poslednou Skalicou prišla pozrieť necelá tisícka skalných divákov. Hostia využili zásluhou Brendla hneď svoju prvú presilovku a v 4. minúte viedli 0:1. Domáci zahadzovali jednu šancu za druhou, až domáci kapitán Kroták zakončil exportnou strelou akciu, ktorú si aj sám rozohral - 1:1. Domáci vyrábali v obrane jednu chybu za druhou, čo Skaličania využili na dva góly v rýchlom slede. Zásahy Mickevicsa a Komíneka vyhnali v 12. minúte domáceho brankára Svobodu z bránky. Popradu nepomohol ani oddychový čas. Vo vlastnom oslabení zazvonil na žrď Kostúrovej bránky Komínek.

Hostia boli aj po prvej prestávke hokejovejším tímom, Poprad sa na dlhé minúty nevedel vymaniť spod ich tlaku. Gólovo sa ale presadzovali iba "kamzíci". Najprv v presilovke znížil na rozdiel gólu z predbránkového priestoru Paukovček, aby ten istý hráč v 38. minúte so šťastím aj vyrovnal na 3:3.

Rozhodnutie prišlo v tretej tretine. Sedem minút pred koncom stretnutia skompletizoval hetrik Lukáš Paukovček, keď v presilovej hre tečoval strelu B. Rapáča. Poprad tak dokonal obrat výsledku z 1:3 na 4:3. Zvrátiť prehru Skalice nedokázali ani Komínek a po ňom Pašek, ktorí brankára Popradu v čistých šanciach neprekonali. Hosťom nepomohol ani oddychový čas a záverečná hra bez brankára.

HK Poprad - HK 36 Skalica 4:3 (1:3, 2:0, 1:0)
Góly
: 11. Kroták, 35. Paukovček (Suchý, Bartečko), 38. Paukovček (Štrauch, B. Rapáč), 54. Paukovček (B. Rapáč) - 4. Brendl, (Zálešák, Reichel), 12. Mickevics (Pašek), 12. Komínek (Školiak). Rozhodovali: Stano - Bogdaň, Bednár, vylúčení: 4:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 926 divákov.

Hlasy po zápase:

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Keby sme v prvej tretine dostali ešte jeden gól, tak nemôžem povedať ani slovo. Po výmene brankárov nás podržal Kostúr. Od druhej tretiny sme hrali ako vymenení a na ľade bolo iné mužstvo. Chlapcom môžem za víťazstvo iba poďakovať."



Roman Šimíček, tréner Skalice: "Už tretí náš zápas má rovnaký priebeh. V prvej tretine sme lepší, od druhej je to úplne opačné. Myslím si, že sme ho zaslúžene prehrali. Hokej sa hrá na tri tretiny a 60 minút a nie je možné, aby sme ho hrali na 20, 30 alebo 40 minút. Tretí zápas v rade a v rovnakom štýle. Neviem, čo mám k tomu povedať."