Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

V susedskom derby Trenčín porazil Piešťany, Konrád s čistým kontom

Radosť hokejistov Trenčína Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O výhre vojakov rozhodla záverečná dvadsaťminútovka.

Trenčín 28. októbra (TASR) - Susedské derby začala lepšie Dukla. Už v 5. min ťažila z práce Šišovského. Ten potiahol akciu pred bránku, puk tečoval jeden z obrancov Piešťan a odrazil sa pred voľného Petrovického. Skúsený útočník už vedel, čo s ním a otvoril skóre. O chvíľu Melichárek na dvakrát nepridal druhý gól. Dve presilové hry v krátkom slede neznamenali pre bránku "havranov" veľké nebezpečie. Veľká šanca na zveľadenie náskoku prišla po nich. Hlinka sa individuálne presadil cez obranu a Škadra ho nedovolene zastavil v poslednej chvíli. Mladý útočník ale trestné strieľanie nepremenil. Hostia sa pred Konráda dostali až v závere tretiny. Početnú výhodu o jedného hráča však nevyužili.

V úvode prostrednej časti hry Bokrošova zadovka našla Kozáka, no jeho puk skončil v lapačke Šureka. O tri minúty sa trojica Trenčanov rútila na jediného hráča Piešťan. Komínkova dorážka po strele Husáka za bránkovou čiarou neskončila. V polovici zápasu nevyužil chybu v defenzíve Kutálek, keď jeho pokus Konrád schoval do svojho výstroja. Na opačnej strane sa neujal ani samostatný únik Fila. Hosťom sa núkala šanca na vyrovnanie počas dvojnásobnej presilovej hry a Konrád v týchto chvíľach svoj tím podržal. V závere tretiny sa ešte snažil o dorážku Petrovický, ale na skóre sa už nič nezmenilo.

V záverečnej časti hry najskôr Peško poslal prihrávku Hamrákovi, ten ale pred Konrádom neuspel. Vyrovnať mohol následne aj aktívny Peško, jeho pokus skončil na žŕdke. Dukla išla do dvojgólového vedenia vďaka takmer dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov. Nemec poslal puk pred opustenú bránku Melichárkovi - 2:0. O dve minúty sa trenčianski fanúšikovia tešili z tretieho gólu. Filo pohotovo pomedzi betóny Šúreka upravil na 3:0. Po zvyšok zápasu si už Trenčín vedenie podržal a gólman Dukly si na svoje konto pripísal čisté konto.

Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly:
5. Petrovický (Šišovský), 45. Melichárek (Nemec, Kozák), 46. Filo (Hlinka, Komínek). Rozhodovali: Lauff - Bednár, Junek, vylúčení: 5:7 navyše Husák (Trenčín) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1250 divákov.

Hlasy trénerov:
Roman Stantien (tréner HK Dukla Trenčín): "Do zápasu sme mali dobrý vstup, dokázali sme streliť aj prvý gól. Bohužiaľ sme ich nestrelili viac. Druhá časť hry bola našou najhoršou, dokonca sme hrali v oslabení o dvoch hráčov. Aj keď sme to udržali, stálo nás to veľa síl. Posledná časť bola dobrá, podarilo sa nám kontrolovať hru aj pridať góly."

Roman Sýkora (tréner ŠHK 37 Piešťany): "Do Trenčína sme šli s vedomím, že súper je kvalitný v osobných súbojoch. V prvých minútach sme dokázali hrať otvorenú partiu, ale následne sme sa zbytočne nechali vylúčiť. Domáci sa dostali do lepšej pohody a môžeme byť radi, že sme nedostali viac gólov. Trenčiansky brankár bol dnes famózny a naša prehra nás mrzí."