Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitrania doma proti B. Bystrici nezaváhali, v sérii vedú 2:0

Brankár Banskej Bystrice Zane Kalemba v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Banská Bystrica 26. marca 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vo štvrtkovom druhom stretnutí semifinále play off Tipsport extraligy zvíťazili 4:2.

Nitra 27. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra vedú po úvodných dvoch domácich dueloch semifinále play off Tipsport extraligy nad Banskou Bystricou 2:0 na zápasy. Vo štvrtkovom druhom stretnutí zvíťazili 4:2, séria sa na tretí a štvrtý zápas presunie pod Urpín. Odvetné duely sú na programe v nedeľu a v pondelok so začiatkom o 17.00 h.

V druhom semifinálovom tretnutí začali lepšie hostia, na konci šiestej minúty sa dostal na dostrel urastený Kanaďan Keven Veilleux a otvoril skóre stretnutia. V 8. minúte dostal Nitran Kováčik puk za bránkovú čiaru, ale rukou, takže skóre sa nemenilo. V 11. minúte však už áno, Nitrania využili presilovú hru, keď po Stümpelovej strele poslal odrazený puk za Kalembov chrbát kanonier Tománek - 1:1.

V tretej minúte druhej časti zápasu domáci otočili stav, Michal Novák poslal od modrej čiary puk na bránku hostí a ten skončil za chrbtom banskobystrického brankára. V polovici stretnutia poslal Tománek puk spoza brány do skrumáže pred brankára hostí a Stümpel ho pretlačil za bránkovú čiaru. V 36. minúte využila Nitra ďalšiu presilovku, Stümpel pripravil pozíciu Königovi a puk po jeho bombe skončil v bráne hostí - 4:1.

Na začiatku tretej tretiny hrali presilovku hostia a už po 14. sekundách ju využili, keď Kristana prestrelil White. Stretnutie sa napokon už len dohralo a Nitra po triumfe 4:2 vedie v sérii 2:0 na zápasy.

2. semifinále play off Tipsport extraligy
HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly:
11. Tománek (Stümpel), 23. M. Novák (Chrenko), 32. Stümpel (Tománek, H. Ručkay), 36. König (Stümpel, Tománek) - 6. Veilleux, 41. White (Hudec). Rozhodovali: Baluška, Lokšík - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 8:8, navyše Martin 5+DKZ za sekanie, Veilleux (obaja B. Bystrica) 10 (nešportové správanie), presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3229 divákov
/stav série: 2:0/

zostavy:
HK Nitra: Kristan - Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Kuzma, M. Novák, Ďurkech - J. Ručkay, Kováčik, Bajtek - Tománek, Stümpel, H. Ručkay - Segľa, Chrenko, Bača - Mráz, Lelkeš, Piačka - Hrazdíra
HC'05 Banská Bystrica: Kalemba - Macháček, Lepine, James Martin, Bambúch, Rosandič, Kania, Kadura - Konečný, White, Rapáč - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, M. Hudec, Lunter - Veilleux, Zigo, Matoušek

Hlasy po zápase:
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Vstup sme nemali dobrý, inkasovali sme, čo nás rozhodilo, rovnako tak ako provokacie zo strany hostí. Ale vyhrali sme to hokejom."
Vladimír Országh, trénera Banskej Bystrice: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, dali sme gól, no zlomovým momentom bola päťminútová presilovka. Stalo nás to veľa síl a pribrzdilo v aktivite. Nitra potom dala dva góly a to bol ten rozdiel v dnešnom stretnutí."