Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Martin využil štvorgólové vedenie. Skalicu porazil 4:3

Kapitán Martinčanov Tibor Varga (vľavo) a spoluhráč Filip Surovka Foto: TASR/Radova Stoklasa

Zápas si nenechal ujsť reprezentačný tréner Zdeno Cíger.

Martin 13. novembra (TASR) - Martinskí hokejisti sa pred zrakmi reprezentačného trénera Cígera v 1. tretine vytiahli. Výborný úvod korunoval v 4. min Matejka, ktorý tečoval bombu Tabačeka pri presilovke. Potom hostia nevyužili dvojnásobnú 84-sekundovú presilovku, s pokusmi Jassa a Brendla si Dzubina poradil. V 8. min mohol pridať druhý gól Bačik, ale v nájazde stroskotal na Romančíkovi. V 10. min mali domáci druhú výhodou o jedného hráča a opäť ju zužitkovali. Znovu vystrelil Tabaček a brankárom hostí vyrazený puk usmernil do siete Dírer. Uplynulo len ďalších 9 sekúnd a Martin sa tešil po strele Juráška po tretí raz. Potom sa vyznamenal Dzubina po strelách Jassa a Mickevicsa. V 17. min využili domáci aj tretiu presilovku, do prázdnej bránky zvýšil na 4:0 T. Varga.

Kým prvá tretina patrila domácim, druhá zasa hosťom. Po umývaní hláv v kabíne nastúpili Záhoráci ako vymenení a už po 13 sekundách znížil skóre Pašek. V 28. min domáci v útoku prepadli a Pašek svojím druhým gólom vrátil hostí do zápasu. Martinčania boli otrasení, najmä v obrane robili veľké chyby a v 32. min mal Pašek na hokejke aj tretí gól, ale Dzubinov semafor bol proti. V 37. min Studenič zblízka prestrelil a tak sa išlo do šatní za stavu 4:2.

V tretej tretine vysoké tempo hry predsa len pokleslo. Na začiatku boli hostia nebezpečnejší, v 46. min Martin podržal brankár Dzubina po pokuse Brendla. Potom sa hra vyrovnala, príležitosti boli na oboch stranách, ale presadil sa iba Školiak v 59. minúte. Hostia pri záverečnej 49-sekundovej power play bez brankára poriadne zatlačili domácich, ale gól sa im už nepodarilo streliť, a tak domáci sa po troch prehrách v piatok trinásteho opäť tešili z víťazstva.

MHC Martin - HK 36 Skalica 4:3 (4:0, 0:2, 0:1)
Góly:
4. Matejka (Tabaček, Skladaný), 10. Dírer (Tabaček, Skladaný), 10. Jurášek (Kokavec), 17. T. Varga (Tabaček, Skladaný) - 21. Pašek, 28. Pašek (Studenič, Školiak), 59. Školiak (Novák, Opalek). Rozhodovali: Orolin - Bogdaň, Smrek, vylúčení: 6:8 na 2 min., navyše Matejka 10 min. za nešp. správanie - Ďurák 10 min. + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0.0, 2200 divákov.

MHC Martin: Dzubina – Tabaček, Matejka, Dvořák, Dlouhý, Jáchym, Bačik – Skladaný, Surovka, T. Varga – Uhrík, Murček, Kabáč – Rusina, Dírer, Kokavec – R. Varga, Jurášek, Jokeľ

HK 36 Skalica: Romančík – Barák, Ďurák, Novák, Opalek, Jaborník, Polata, Zukal – Studenič, Školiak, Pašek – Komínek, Brendl, Klíma – Bezúch, Mickevics, Jass – Korýtko, Lantoš, Rožník

Hlasy po zápase:

Ivan Dornič, tréner Martina: "Po troch prehrách sme potrebovali vyhrať. Mali sme perfektný vstup do stretnutia, v 1. tretine sme súpera prevýšili po všetkých stránkach a skórovali zo všetkých presiloviek. Hráči sa potom zbytočne uspokojili, čo Skalica využila a znížila na 3:4. Záver sme napriek veľkému tlaku súpera ubránili a tešíme sa z troch bodov."

Michal Ružička, asistent trénera Skalice: "Neviem, čím to bolo, že sme tak zle vstúpili do stretnutia a po prvej tretine prehrávali 0:4. To sa veľmi ťažko otáča. Zlepšenou hrou v druhej a tretej tretine sme skorigovali na rozdiel gólu, ale nemali sme už viac síl, aby sme skóre vyrovnali."