Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Olympijský tím zvíťazil v exhibícii nad extraligovým výberom 6:3

Na snímke gólová radosť vpravo strelec gólu Martin Bakoš a vľavo Tomáš Záborský (výber SR) počas exhibičného hokejového zápasu výberu Tipsport extraligy - reprezentačný tím Vladimíra Vůjteka v Bratislave v pondelok 3. februára 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka odlietajú do Soči v stredu popoludní, prvý zápas odohrajú vo štvrtok 13. februára proti USA.

Bratislava 3. februára (TASR) - Olympijský hokejový tím Slovenska vyhral v pondelkovom exhibičnom stretnutí v bratislavskej Slovnaft aréne nad Výberom Tipsport extraligy 6:3. Po dva góly strelili za víťazov Michel Miklík a Martin Bakoš.

Duel bol pre európsku časť reprezentačného tímu generálkou na ZOH 2014. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka odlietajú do Soči v stredu popoludní, prvý zápas odohrajú vo štvrtok 13. februára proti USA.



Bezgólová prvá tretina

Pred úvodným buly odovzdali zástupcovia Slovenského zväzu ľadového hokeja a Pro-Hokej-a symbolický šek so sumou 5000 eur zástupkyniam Nadácie Kvapka nádeje, ktorá podporuje choré detí, predovšetkým postihnutých nádorovým ochorením. Hoci mal zápas charitatívno-exhibičný podtón, aktéri k nemu pristúpili s plnou vážnosťou a od začiatku sa hralo v solídnom tempe. Hráči poctivo bránili, vracali sa ochotne dozadu a aj preto sa pekné kombinácie rodili ťažko. Aj z toho dôvodu v prvej tretine gól diváci nevideli.

.
Gólový film načal Miklík

Na snímke gólová radosť sprava hore strelec gólu Andrej Šťastný, Mário Bližňák, Patrik Lušňák (všetci výber SR) a vpravo dole Marek Šimko (výber extraligy) počas exhibičného hokejového zápasu výberu Tipsport extraligy - reprezentačný tím Vladimíra Vůjteka v Bratislave v pondelok 3. februára 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann
Gólový film odštartoval až v 24. minúte Miklík, najprv efektným golfovým úderom po strele Mikúša a potom pridal druhý kus po krásnej kombinácii s Bližňákom. Hra sa rozbehla a fanúšikovia aplaudovali ďalším pekným akciám. Za extraligový výber sa ako prvý presadil obranca König, na druhej strane roztlieskala tribúny bekhendová lahôdka Bakoša. Zápas osviežili aj rozhovory s hráčmi priamo na striedačke. Spoľahlivý výkon podal v bránke olympijského tímu Laco, ktorý okrem iného zlikvidoval aj trestné strieľanie Luntera.

Reprezentačný tím si v pohode udržiaval vedenie, na 5:2 zvýšil na začiatku tretej tretiny po sóloakcii Záborský. Po trefe Školiaka sa arénou začali valiť mexické vlny a v dobrej nálade vydržali diváci až do konca. Bodku za stretnutím dal Bakoš, ktorý sa tak stal s bilanciou 2+1 najproduktívnejším hráčom exhibície.

.
exhibičný zápas:
Olympijský tím Slovenska - Výber Tipsport extraligy 6:3 (0:0, 4:2, 2:1), dodatočné samostatné nájazdy: 1:2.
Góly:
24. Miklík (Mikúš, Jurčina), 26. Miklík (Bližňák, Šťastný), 35. Bakoš, 36. Šťastný (Bližňák, Štajnoch), 42 Záborský (Bakoš, Marcinko), 57. Bakoš - 34. König (Tománek, Stupka), 38. Tomas (Spilar), 50. Školiak (Tománek, Novák). Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Šefčík, Valach, 9264 divákov.

Zostavy:
Slovensko: Laco (41. Janus) - Jurčina, Ďaloga, Baranka, Vydarený, Štajnoch, Švarný, Mihálik - Miklík, Surový, Bartovič - Radivojevič, Marcinko, Záborský - Bakoš, Bližňák, Šťastný - Lušňák, Mikúš, Ölvecký, od 21. min bez Radivojeviča
Výber Tipsport extraligy: Tomek (32. Šimko) - König, Novák, Čerešňák, Ďatelinka, Macejko, Nemčík, Rusina, Luža - Stupka, Školiak, Tománek - Mikula, Spilar, Tomas - Lapšanský, Heizer, Sýkora - Daňo, Kolena, Lunter

Hlasy po zápase:
Michel Miklík, autor dvoch gólov olympijského tímu: "Nebol by som proti, keby sa mi takto strelecky darilo aj v Soči. Tam však pôjde o výsledok celého tímu. Atmosféra bola vynikajúca, sme radi, že sme divákov potešili niekoľkými peknými gólmi. Musím pochvaliť aj súperov, že nešli do kontaktov. A som rád, že výťažok z akcie išiel na dobrú vec."
Ivan Švarný, obranca olympijského tímu: "Bola to pri divákov veľmi dobre urobená akcia. My sme sa spotili a aj chalani z extraligy hrali super. Prvá bezgólová tretina asi ľudí nebavila, druhú a tretiu tretinu sa to rozstrieľalo a dalo sa na to trošku pozerať. Myslím si, že to bola vydarená exhibícia."
Gabriel Spilar, útočník extraligového výberu: "Bol to dobrý nápad zorganizovať tento zápas. Celkovo mal dobrú úroveň. Bolo to najmä o tom, aby si chlapci s nami zatrénovali a nezranili sa. Držíme im palce, aby sa im v Soči darilo."
René Školiak, útočník extraligového výberu: "Poňali sme tú exhibíciu tak sviežo, keďže aj reprezentanti sa potrebujú nachystať na olympiádu. Nemohli si dovoliť zápas len tak podceniť, navyše mladí chalani sa chceli ukázať. Dôležité je, že sa ľudia zabavili a postarali sme sa o dobrú atmosféru."
Vladimír Vůjtek, tréner SR (zdroj RTVS): "Zápas určite splnil svoj účel. Bola to skvelá exhibíca pred plným štadiónom. Zajtra budú mať chlapci voľno, aby sa rozlúčili so svojimi rodinami a v stredu odchádzame do Soči. Samozrejme, myšlienkami o olympiáde sa už dlhšie zaoberáme, zostavu však ešte neprezradím."