Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Juraj Štefanka sa vracia do Nitry

Juraj Štefanka Foto: TASR/Martin Palkovič

Na Slovensko sa tak vrátil po 13 rokoch pôsobenia v zahraničí.

Nitra 27. júna (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Štefanka bude v budúcej sezóne obliekať dres extraligového vicemajstra HK Nitra. Na Slovensko sa tak vrátil po 13 rokoch pôsobenia v zahraničí.

Tridsaťosemročný útočník hral doma naposledy v Slovane Bratislava v sezóne 2000/2001. Následne zamieril do Česka, kde strávil 11 sezón v dresoch Karlových Varov, Plzne, Kladna, Vítkovíc, Znojma, Třinca, Slavie Praha a Mladá Boleslav. Posledné dva roky pôsobil vo francúzskom Rouen. "Môžem potvrdiť, že s Jurajom Štefankom sme dohodnutí na ďalšiu sezónu," povedal pre hokejportal.net riaditeľ nitrianskeho klubu Ján Plandora.

Skúsený Štefanka dosiahol na klubovej scéne aj niekoľko úspechov, keď dvakrát vyhral s Rouenom Francúzsky pohár a raz zodvihol nad hlavu aj majstrovský titul. Zaujímavé prvenstvo dosiahol v sezóne 1994/1995 na Slovensku v drese Nitry a rovnako aj o 15 rokov neskôr počas play off vo Vítkoviciach. V oboch prípadoch sa stal najtrestanejším hráčom. Slovensko reprezentoval na troch svetových šampionátoch.