Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Stümpel pred štartom Tipsport ligy: Súťaž bude rásť

Tlačová konferencia pred štartom nového ročníka hokejovej Tipsport ligy 2015/2016. Na snímke vpravo center HC ’05 Banská Bystrica Michal Handzuš a vľavo HK Nitra Jozef Stümpel. Bratislava, 9. septembra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Skúsený center oblečie štvrtú sezónu za sebou dres materského klubu HK Nitra, s ktorým bude obhajovať bronz z uplynulého ročníka.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Jozef Stümpel bude aj v novej sezóne najvyššej slovenskej hokejovej súťaže magnetom pre fanúšikov. Skúsený center oblečie štvrtú sezónu za sebou dres materského klubu HK Nitra, s ktorým bude obhajovať bronz z uplynulého ročníka.

Nestarnúceho veterána počas leta lákali do svojich služieb viaceré české kluby, najhlasnejšie sa hovorilo o záujme Vítkovíc. Stümpel sa však rozhodol, že zostane v tíme spod Zobora. "Uvažoval som nad viacerými alternatívami, ale napokon som zvolil staré známe pôsobisko. Bude to najlepšie pre rodinu, na ľudí v Nitre som už zvyknutý. Prípravu som mal dobrú, striedal som posilňovňu s behaním, bicyklovaním, futbalom či tenisom. Myslím, že na novú sezónu som pripravený," povedal bývalý dlhoročný reprezentant. V auguste si so spoluhráčmi premiérovo vyskúšali účinkovanie v Lige majstrov, kde však nedokázali postúpiť zo skupiny. "Určite nám to dalo dobrú školu. Bola to dobrá príprava a ja verím, že to zužitkujeme v novej sezóne," dodal.

Najvyššia súťaž na Slovensku bude po novom niesť meno Tipsport liga. Jej nový riaditeľ Richard Lintner na stredajšom stretnutí s novinármi prezentoval viacero noviniek, ktoré majú ligu skvalitniť a priblížiť ju fanúšikom. Úvodný zápas nového ročníka obstarajú práve Nitrania, ktorí sa už vo štvrtok predstavia na ľade Banskej Bystrice. V rámci spolupráce s RTVS bude úvodné buly priameho prenosu na programe v hlavnom vysielacom čase o 20.00 h. "Je to trošku novinka. Ale ja si myslím, že je to dobre, pomeniť časy tak, aby bol divácky záujem čo najvyšší. My hráči sa určite prispôsobíme, prípravu na zápasy si posunieme na neskôr. Všetko smeruje k tomu, aby kvalita a interes o ligu bol vyšší," kvitoval ťahy nového vedenia súťaže kapitán Nitry. Lintner avizoval aj ďalšie zmeny: rozšírené reportáže, priame vstupy z hráčskych kabín priamo po zápase či väčší počet rozhovorov s aktérmi súbojov. "Ľudia prostredníctvom kamier spoznajú zákulisie či pozadie kabín, ako to tam vyzerá, ako to funguje. Verím, že im to prinesie viac. Nie všetci majú možnosť vidieť zápasy naživo, čiže logicky sú závislí od médií. Týmto spôsobom dostanú viac informácií, dá sa povedať, že priamo zo zákulisia," povedal Stümpel.

Štvrtkový duel bude reprízou semifinálovej série z vlaňajšej sezóny, Bystričania ju vtedy vyhrali po dramatickom priebehu 4:3 na zápasy a postúpili do finále. "My ten zápas neberieme ako odvetu, skôr chceme úspešne odštartovať novú sezónu. Samozrejme, každý chce vyhrať úvodný duel. Dúfam, že začneme na dobrej vlne a víťazne sa naladíme do nového ročníka," vyznal sa Stümpel. Nitru čaká náročný vstup do sezóny, čo si uvedomuje aj jej líder. "Je pravda, že máme trošku ťažší začiatok. Hráme v Bystrici, následne vo Zvolene a hneď potom máme doma Košice. Bude dôležité z toho čo najviac vyťažiť a chytiť sa, lebo tie body, ktoré sa získajú na začiatku, môžu byť na konci veľmi dôležité," dodal Stümpel.