Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

SZĽH zápasy Tipsport Ligy i SHL odložil na neurčito

Na snímke brankár Slovana Vladislav Habal. Foto: TASR - Pavel Neubauer

SZĽH a riadiace orgány súťaží postupovali v súlade s pondelkovým oznámením Ústredného krízového štábu a prijali rozhodnutia, ktoré zverejnili v oficiálnom stanovisku na svojom webe.

Bratislava 9. marca (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) odložil na neurčito zápasy najvyššej súťaže Tipsport Ligy, Slovenskej hokejovej ligy (SHL), extraligy žien a juniorov a ďalších súťaží. Je to nariadenie vzhľadom na 14-dňový zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí na slovenskom území pre šíriaci sa koronavírus.

SZĽH a riadiace orgány súťaží postupovali v súlade s pondelkovým oznámením Ústredného krízového štábu a prijali rozhodnutia, ktoré zverejnili v oficiálnom stanovisku na svojom webe:

"Riadiace orgány súťaží SZĽH v súlade s oznámením Ústredného krízového štábu zo dňa 9 marca 2020 vydávajú podľa čl. 4.2.5.4 SP SZĽH rozhodnutie, že zápasy v súťažiach Tipsport Ligy, Slovenskej hokejovej ligy, 2. ligy seniorov, Extraligy žien, Extraligy juniorov, Extraligy dorastu, 1. ligy juniorov, 1. ligy dorastu, Ligy kadetov, Ligy st. žiakov 8., 7., Ligy ml. žiakov 6., 5.; ďalej turnaje prípraviek HP 3. a HP 4., ako aj všetky naplánované priateľské zápasy v ľadovom hokeji na území SR v termíne od 10. do 23. marca 2020 vrátane, sa v tomto období nebudú hrať a odkladajú sa na neurčito. SZĽH situáciu ďalej monitoruje a bude priebežne reagovať. SZĽH bude o svojich ďalších rozhodnutiach bezodkladne informovať prostredníctvom svojho webového sídla a sociálnych sietí," uviedol SZĽH vo svojom stanovisku.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho vládneho kabinetu Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj infikovanú štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee. Tá bola v uplynulom období v kontakte predovšetkým s osobami na Slovensku, kde rodičia pracujú a deti navštevujú školské zariadenia.