Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Tamáši chváli tretie tretiny, Viedenského trápia chyby

Na snímke zľava Martin Belluš, Mathew Maione, Alex Tamáši a Martin Andrisík. Foto: TASR - Branislav Račko

Viedenský zaujal aj krásnym fair play gestom, keď na konci prvej tretiny priznal, že nebol faulovaný Bačíkom a bystrický obranca tak nemusel putovať na trestnú lavicu.

Zvolen (TASR) – Hokejisti Banskej Bystrice zaznamenali v nedeľnom 39. kole Tipos extraligy skvelý obrat na ľade druhého Zvolena. V pohronskom derby domáci tím síce viedol 4:1, ale napokon prehral 5:6. Jedným zo strojcov bystrickej výhry bol aj center tretej formácie, slovenský reprezentant Alex Tamáši.

Strelil dva góly. V druhej tretine znížil na 2:4 a v tretej vyrovnal na 4:4. „Úžasný výkon. Ukázali sme ako tím veľký charakter. Nemali sme ideálny vstup do zápasu. Neprezentovali sme sa takou hrou, akou sa chceme prezentovať. A už vôbec nie v derby proti Zvolenu. V druhej tretine za stavu 4:1 sme ukázali charakter, vrátili sa do zápasu a dotiahli to do víťazného konca. Nečakal som, že až toľko gólov padne. Pre oko diváka to musel byť lahodiaci zápas a sme radi, že my sme na tom víťaznom konci. Pred treťou tretinou sme si povedali v šatni pár vecí, ktoré musíme zmeniť a ako by sme mali hrať. Tlačili sme sa viac do bránky v tretej tretine, tie poslednú dobu bývajú naše, takže sme radi, že nám to tam padlo a vyhrali sme,“ hovoril po stretnutí 24-ročný Banskobystričan, ktorý mal na hokejke aj hetrik.

Ten však napokon dosiahol jeho spoluhráč Patrick Watling. „Ja som tiež mohol pridať hetrik, mal som v tretej tretine šancu na tretí gól, škoda len, že som to lepšie nezamieril. Možno som sa unáhlil v zakončení, ale Patrick to zobral do svojich rúk a vyhrali sme. Verím, že za dosiahnutý hetrik kúpi nejaký dobrý obedík do kabíny,“ dodal Tamáši.

Opačné pocity vládli po nedeľnej prehre na strane Zvolenčanov. Tí odmietli bodovo sa dotiahnuť na vedúci bratislavský Slovan a z druhej pozície strácajú na lídra stále tri body. „Možno pre divákov to bol skvelý derby zápas, keďže veľa gólov v ňom padlo, ale my nie sme s ním spokojní. Každý z nás vie o chybách, ktoré sme spravili. Veľakrát si hovoríme, aby sa to nestalo, no stane sa. Bojujeme každý za každého, takže treba nad tým rozmýšľať do polnoci a na ďalší deň sa už sústrediť na nový zápas. Zostáva ešte veľa duelov do konca základnej časti, v nich musíme naháňať body,“ hodnotil prehru zvolenský kapitán a strelec úvodného gólu derby stretnutia Marek Viedenský, pričom si dobre uvedomoval aj dôvody, prečo jeho tím prišiel o vedenie 4:1 v zápase: „Chybou bolo to, že sme nechali Bystricu streliť toľko gólov. Hrali to jednoducho, my sme to zbytočne komplikovali. Niekedy sme chceli dať gól do prázdnej bránky, ja som tam jeden taký gól do prázdnej bránky nedal, čo ma mrzí. Potom sa spravia chyby, ktoré sa stať nemajú. Dali sme síce päť gólov, ale keď doma prehráme 5:6, musíme sa viac obetovať pre tím.“

Viedenský zaujal aj krásnym fair play gestom, keď na konci prvej tretiny priznal, že nebol faulovaný Bačíkom a bystrický obranca tak nemusel putovať na trestnú lavicu, kam ho rozhodcovia už posielali. „Ja som sám zakopol o nohu, necítil som, že by bol faul. Hoci to tak vyzeralo. Zakopol som najprv do ľadu a následne som začal padať, až potom tam dal Bačík hokejku. Treba mať sebaúctu a povedať pravdu ako vyhrať nejakým klamstvom. To je pre mňa dôležité,“ vysvetlil svoj počin skúsený 32-ročný Viedenský.