Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Americký útočník Fejes sa stal hráčom HC Košice

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc v zápase 33. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HC‘05 Banská Bystrica 27. januára 2023 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Fejesa draftoval v roku 2012 Phoenix Coyotes zo 178. miesta, ale do NHL sa nepresadil. Jeho zámorská kariéra sa odvíjala v nižších súťažiach.

Košice 15. februára (TASR) - Do kádra hokejistov HC Košice pribudol 28-ročný americký útočník Hunter Fejes. Po jeho príchode je na súpiske "oceliarov" osem legionárov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Fejesa draftoval v roku 2012 Phoenix Coyotes zo 178. miesta, ale do NHL sa nepresadil. Jeho zámorská kariéra sa odvíjala v nižších súťažiach. Za sebou má už aj skúsenosti s európskym hokejom, predovšetkým s medzinárodnou súťažou EBEL/IceHL a pôsobil aj v druhej najvyššej švédskej súťaži. Sezónu 2022/2023 začal v zámorskej ECHL. V drese Orlando Solar Bears v nej odohral 21 zápasov, v ktorých nazbieral 7 kanadských bodov za 7 gólov a 10 asistencií.

"Chceli sme hráča, ktorý hrá fyzický hokej a dokáže skórovať najmä v hre 5 na 5. Huntera poznám osobne z čias, keď hrával proti tímu, ktorý som trénoval a zaujal ma svojou bojovnosťou a ťahom na bránku," povedal tréner HC Košice Dan Ceman pre klubovú stránku. Športový manažér Gabriel Spilar nevylúčil ani ďalšie zmeny v posledný deň prestupového obdobia: "Káder sme doplnili o rýchleho krídelníka a uvidíme, čo prinesie posledný prestupový deň.“