Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Brankár Valluš pokračuje v HK Poprad

Na snímke úvodný gól zápasu v bránke Štefan Valluš z Popradu v siedmom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy v hokeji HK Nitra - HK Poprad v pondelok 4. apríla 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V popradskom tíme po sezóne 2021/2022 nepokračujú brankári Anton Todykov a Tomáš Tomek. Valluš bol v tímovej hierarchii na treťom mieste a v sezóne nastúpil do 6 zápasov.

Poprad 6. mája (TASR) - Slovenský hokejový brankár Štefan Valluš bude aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v extraligovom klube HK Poprad.

"Verím, že keď do tímu pribudne skúsená brankárska jednotka, tak mu pomôže v napredovaní a spolu vytvoria spoľahlivý tandem," povedal tréner Martin Hrnčár pre klubovú stránku.

V popradskom tíme po sezóne 2021/2022 nepokračujú brankári Anton Todykov a Tomáš Tomek. Valluš bol v tímovej hierarchii na treťom mieste a v sezóne nastúpil do 6 zápasov. Dosiahol v nich 91,78-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,68 inkasovaného gólu na zápas. Pod trénerom Hrnčárom dostal dôveru aj v rozhodujúcom siedmom štvrťfinálovom zápase proti Nitre. Pripísal si v ňom 37 úspešných zákrokov, ale prehre 1:3 nezabránil.

"Ten zápas mám stále pred očami, bola to výborná skúsenosť chytať v rozhodujúcom dueli. Do novej sezóny idem s jasným cieľom dostať zo seba maximum, podávať skvelé výkony, lebo keď budú výkony, tak budú pribúdať aj zápasy," uviedol Valluš pre hkpoprad.sk.