Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Detva si na Poprad verí, Svitana: Skúsenosti sú na našej strane

Na snímke Patrik Svitanav derse HK Poprad.. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prezident Detvy na klubovom webe zdôraznil, že jeho hráči sú odhodlaní urobiť pre úspech všetko a na ľade zo seba vydajú maximum.

Bratislava 30. marca (TASR) - Hoci majiteľ hokejového klubu HC 07 Detva považuje už postup do play off za splnený predsezónny cieľ, v sérii proti Popradu verí svojim hráčom, že si ešte predĺžia sezónu. Pre Róberta Ľuptáka je Poprad prijateľný súper, no "kamzíci" sú zasa odhodlaní potvrdiť úlohu favorita.

Po skončení základnej časti bol medzi tretím Popradom a šiestou Detvou pätnásťbodový rozdiel, ale Ľupták cíti veľké odhodlanie: "Nepozeráme sa na to, kto je náš súper. Ideme si za našim cieľom. Tým prvým bolo umiestnenie v prvej šestke a ten sme splnili. Teraz pre nás začína nová súťaž a nová výzva. Jednoznačne ju ideme splniť a nič nás nezastaví. Poprad je prijateľný súper a v hokeji je to vždy 50 na 50."

Prezident Detvy na klubovom webe zdôraznil, že jeho hráči sú odhodlaní urobiť pre úspech všetko a na ľade zo seba vydajú maximum: "Máme štyri kvalitné a vyrovnané lajny, srdce a najúspešnejšieho trénera. V kádri veľa skúsených hráčov, ale aj mladých a dravých, ktorí sa chcú presadiť a uspieť. Odohrali veľa zápasov a ja im verím. Ja ako majiteľ klubu by som za nich dal všetko."

Oba tímy si pred štartom Kaufland play off Tipos extraligy dopriali desaťdňovú pauzu. "Myslím si, že po ťažkej sezóne sme potrebovali trošku vydýchnuť a dobre zregenerovať, takže budeme ešte silnejší," povedal pre TASR útočník Popradu Patrik Svitana.

Vzájomné zápasy Popradu a Detvy boli tento rok veľmi vyrovnané. Svitana pripustil, že to tak môže byť aj vo vyraďovačke: "Určite to bude o taktike a kto urobí menej chýb, ten bude vyhrávať. Zápasy budú rozhodovať maličkosti a výsledky môžu byť vyrovnané."

Rozhodovať budú aj skúsenosti a tie sú na strane Popradu. "Áno, máme ich väčšie, takže verím, že aj to nám môže pomôcť k dobrým výsledkom," poznamenal Svitana.

Poprad si pred štartom štvrťfinále pripravil aj jednu novinku, na súpera vybehnú jeho hráči v nových dresoch. "Každý rok máme tradíciu, že na play off prinesieme novú sadu dresov. Táto aktuálna reflektuje na spoluprácu nad rámec pôvodných kontraktov. Veríme, že tieto dresy nám prinesú šťastie a že diváci uvidia z našej strany skvelý hokej," citoval šéfa popradského klubu Ľudovíta Jurínyiho klubový web.