Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Duklu Trenčín posilní český veterán Duda

Na snímke vpravo Patrick Kudla (HK Dukla Trenčín) oslavuje gól so spoluhráčom Samuelom Honzekom (HK Dukla) v zápase 11. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 24. októbra 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Skúsený krídelník odohral 32 zápasov v českej reprezentácii (12 gólov), v roku 2000 získal titul majstra sveta.

Trenčín 14. februára (TASR) - Novou posilou hokejového klubu HK Dukla Trenčín sa stal skúsený český útočník Radek Duda. Štyridsaťtriročný veterán, ktorý naposledy pôsobil v druholigových Benátkach nad Jizerou, podpísal s extraligistom zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny.

Duda sa v pondelok zapojil do tréningového procesu Dukly a v utorok premiérovo nastúpi za "vojakov" v domácom zápase s HC Grotto Prešov. "Myslím si, že aj v 43 rokoch nám má Radek stále čo dať. Je to hráč, ktorého ja poznám osobne, je to líder, bude prínosom do kabíny. Vie hráčov a tím poblázniť a zmeniť ´momentum´ v zápase. Po rozhovore s ním sa ukázalo, že má veľkú chuť do hokeja a je hladný po hre. Verím, že nám pomôže," uviedol pre klubový web športový manažér Dukly Branko Radivojevič.

Skúsený krídelník odohral 32 zápasov v českej reprezentácii (12 gólov), v roku 2000 získal titul majstra sveta. So Slaviou Praha dvakrát vybojoval majstrovský titul v českej extralige.