Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Hráči HK Dukla Trenčín zvíťazili nad HC Košice v 42. kole

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aktivitu Košíc z úvodu stretnutia zastavilo vylúčenie Růžičku.

Trenčín 26. februára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom domácom zápase 42. kola Tipos extraligy nad HC Košice 3:1.



HK Dukla Trenčín - HC Košice 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 43. Kukuča (Kettunen, Rehuš), 51. Okuliar (E. Švec), 55. Sojčík (J. Švec, Rehuš) - 8. Chovan. Rozhodovali: D. Konc st., Fridrich - Durmis, Synek, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: Devine - Nemčík obaja 10 min za údery, presilovky a oslabenia 0:0, bez divákov.

HK Dukla Trenčín: Karjalainen - Lemcke, Ackered, E. Švec, Starosta, Bokroš, Rajnoha, Devine – Sádecký, Paukovček, Hecl - Berisha, Reddick, Okuliar - Kettunen, Rehuš, Sojčík - Chromiak, J. Švec, Krajč - Kukuča

HC Košice: Vay – Baránek, Pavlin, Růžička, Nemčík, Deyl, T. Slovák, Michalčin – Klhůfek, Michal Chovan, Reway – Milý, Mráz, Belluš – Poirier, Eliaš, Jacobs – Jokeľ, Havrila, Frič - Krasničan


Aktivitu Košíc z úvodu stretnutia zastavilo vylúčenie Růžičku. Domáci si v presilovke vytvorili šance, no Ackered ani Sádecký sa nepresadili. Naopak, hostia udreli hneď po konci oslabenia, keď Chovan potrestal v prečíslení chybu Starostu. Dukla sa v ďalších minútach snažila o vyrovnanie, mala častejšie puk na hokejkách, no cez dobrú obranu súpera sa nedokázala dostať do vyložených šancí.

Košičania mohli pridať druhý gól v 25. minúte pri presilovke, po Klhůfekovej prihrávke vypálil Mráz, ale Karjalainen stihol zakročiť. Domácim to smerom dopredu stále nešlo, no príliš veľa práce nemal ani Karjalainen. Väčšie šance Dukly prišli až v závere tretiny, keď sa najprv pri akcii Okuliara predviedol brankár Vay, ktorý v 39. minúte kryl aj strelu Reddicka.

Hostia tak išli do tretieho dejstva s tesným náskokom, no ten im dlho nevydržal. V 43. minúte prihral Kettunen spoza bránky Kukučovi a ten rozvlnil sieť. Trenčanov gól nabudil a v ďalších minútach si vypracovali viacero šancí. Jednu z nich premenil v 51. minúte aktívny Okuliar, o necelé tri minút zazvonila žŕdka po strele Hecla a v 55. minúte dal výsledku konečnú podobu Sojčík.