Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

TEL: HK Poprad doplnil tím o skúseného útočníka Špirka

Hráči Dukly Trenčín Jozef Sládok a Rastislav Špirko sa tešia po góle v zápase 51. kola Tipsport Ligy, HK Dukla Trenčín - Slovan Bratislava, 18. februára 2020 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na Slovensku obliekal dresy Martina, Nových Zámkov, Zvolena a Trenčína.

Poprad 15. februára (TASR) - Do kádra hokejistov HK Poprad pribudol slovenský hokejista Rastislav Špirko. Útočník sa do slovenskej najvyššej súťaže vracia po takmer troch sezónach. Klub informoval o novej posile na oficiálnej webstránke.

"Kontaktoval ma tréner Mikula, ktorý ma dobre pozná z pôsobenia vo Zvolene. Mne sa skončila sezóna príliš skoro a preto som rád, že prišla táto ponuka," povedal 38-ročný útočník po príchode do Popradu. Špirko počas kariéry pôsobil v Česku (Pardubice, Kometa Brno, Třinec) aj ruskej KHL (Lev Poprad, Jekaterinburg, Spartak Moskva, Chabarovsk). Na Slovensku obliekal dresy Martina, Nových Zámkov, Zvolena a Trenčína. Predchádzajúce dve sezóny hral za maďarský Debrecín v nadnárodnej Erste Lige, kde bol najproduktívnejším hráčom mužstva.

"Poprad sa za posledné roky stabilizoval a je veľmi kvalitnou organizáciou, ktorá má za sebou výborné výsledky. Síce teraz nie sú na mieste, kde by chceli byť, ale ja sa teším, že budem súčasťou tohto tímu. Fanúšikovia ma za tie roky poznajú, vedia, že som kreatívny typ hráča. Na Poprad mám len tie najlepšie spomienky, keď som tu pôsobil počas hrania v KHL," skonštatoval Špirko.