Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Liptovský Mikuláš dostal licenciu pre štart v Tipos extralige

Na snímke hráči MHk Liptovský sa tešia z víťazstava po samostatných nájazdoch 2:3 po zápase 41. kola Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – MHk Liptovský Mikuláš 25. februára 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Najvyššia hokejová súťaž tak bude mať aj v nasledujúcej sezóne dvanásť účastníkov.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš získali licenciu pre štart v Tipos extralige. Klub dodatočne splnil podmienku o disponovaní s dorasteneckým tímom a bude tak súčasťou najvyššej súťaže aj v nadchádzajúcej sezóne 2022/2023.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v auguste klubu udelil licenciu iba podmienečne. Liptáci napokon dokázali splniť do 6. septembra chýbajúcu podmienku a sformovali mládežnícky káder, keďže uzavreli zmluvu o združení so subjektom Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš, o.z.

Najvyššia hokejová súťaž tak bude mať aj v nasledujúcej sezóne dvanásť účastníkov. Liptovský Mikuláš odohrá svoj duel 1. kola proti Prešovu na súperovom ľade, na programe je 16. septembra o 18.00 h. Informoval portál hockeyslovakia.sk.