Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Michalovce angažovali ruského obrancu Glazkova

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Ivana sme mali v hľadáčiku už pred sezónou, preto som rád, že sa podarilo skompletizovať tento transfer, uviedol športový manažér michalovského klubu Marek Mašlonka.

Michalovce 22. septembra (TASR) - Do kádra hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce pribudol 30-ročný ruský obranca Ivan Glazkov. Bude to pre neho druhé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v ročníku 2021/2022 obliekal dres Prešova. Michalovský klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Glazkov odohral v extraligovom ročníku 2021/2022 celkovo 35 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 11 asistencií a 12 trestných minút. "Naši tréneri prišli s požiadavkou, že potrebujeme ešte jedného všestranného obrancu, ktorého by sme vedeli použiť v oslabeniach, ale aj v presilovkách. Ivana sme mali v hľadáčiku už pred sezónou, preto som rád, že sa podarilo skompletizovať tento transfer," uviedol športový manažér michalovského klubu Marek Mašlonka.

Po príchode Glazkova má michalovský tím ešte jedno voľné miesto pre legionára. V kádri je zatiaľ šesť cudzincov, pričom do jedného zápasu môže zasiahnuť maximálne sedem. Tímu vyšiel úvod sezóny, keď ako jediný zo všetkých extraligistov získal v úvodných dvoch zápasoch plný počet šesť bodov a je na čele tabuľky. Glazkov sa pred ročníkom 2021/2022 pripravoval s tímom HK 19 Humenné, za ktorý nastúpil aj do prípravných zápasov.