Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Michalovce už bez Louisa, vrátil sa do Cardiffu

Na snímke vpravo Marcel Haščák (HK Poprad) sekanie, vľavo inkasoval seknutie Mark Louis (HK Dukla Ingema Michalovce) vo štvrtom zápase semifinále Kaufland play off Tipos extraligy v hokeji HK Poprad - HC Košice v utorok 20. apríla 2021. Foto: TASR – Milan Kapusta

Louis je štvrtý potvrdený odchod z michalovského klubu po sezóne 2020/2021.

Cardiff 28. mája (TASR) - Kanadský hokejový obranca Mark Louis sa po ročnom pôsobení v slovenskej Tipos extralige vrátil do Veľkej Británie. Už bývalý obranca Michaloviec bude opäť pôsobiť v klube Cardiff Devils, ktorého dres obliekal pred príchodom na Zemplín. Klub informoval o staronovej posile na oficiálnej stránke.

Louis odohral za Cardiff štyri sezóny, po ktorých zamieril na Slovensko. Za Michalovce odohral v ročníku 2020/2021 celkovo 51 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 6 asistencií, 165 trestných minút a 9 plusových bodov. V play off bol s 82 trestnými minútami najtrestanejší hráč celej súťaže.

Louis je štvrtý potvrdený odchod z michalovského klubu po sezóne 2020/2021. Okrem neho sa už s michalovským dresom rozlúčili aj jeho krajania Christophe Lalancette a Graeme McCormack, ktorí zamierili do Hradca Králové. V klube nepokračuje ani slovenský útočník Samuel Takáč, ktorý sa stal hráčom Slovana Bratislava.