Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Poprad angažoval ukrajinského útočníka Peresunka

Na snímke gólová radosť hráčov Popradu v 18. kole hokejovej Tipos extraligy HK Poprad - HC MIKRON Nové Zámky v Poprade 18. novembra 2022. Foto: TASR - František Iván

Peresunko prichádza z maďarského mužstva UTE Budapešť. Predtým pôsobil dva roky v Donecku.

Poprad 16. februára (TASR) - V závere prestupového obdobia najvyššej slovenskej hokejovej súťaže pribudol do kádra HK Poprad ukrajinský útočník Oleksandr Peresunko. Klub o tom informoval na oficiálnej webstránke.

"Všetko sa zrodilo rýchlo, z počutia viem, že HK Poprad je kvalitná organizácia a je skvelé stať sa jej súčasťou. Som hráč, ktorý sa snaží tvoriť hru a mám veľkú pracovnú morálku. Preto verím, že sezóna bude čo najdlhšia," povedal Peresunko po príchode pod Tatry.

Vedenie "kamzíkov" sa rozhodlo podpísať zmluvu s 23-ročným Ukrajincom pre zvýšenie konkurencie v tíme. "Pred koncom prestupového obdobia sme sa rozhodli posilniť káder o ďalšieho legionára. Siahli sme po Oleksandrovi, keďže o ňom vieme, že je to mladý a ambiciózny hráč, ktorý veľa boduje a veríme, že pomôže zvýšiť konkurenciu v tíme," uviedol riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Peresunko prichádza z maďarského mužstva UTE Budapešť. Predtým pôsobil dva roky v Donecku. Ukrajinu reprezentoval v mládežníckych kategóriách a aj na dvoch seniorských turnajoch.