Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Prešovčania zvládli psychicky náročný zápas, Liptákov čaká baráž

Na snímke radosť hráčov HC Grotto Prešov z gól. Foto: TASR - Milan Kapusta

Liptáci mali už pred zápasom s Prešovom istotu baráže. Základná časť im nevyšla podľa predstáv, z 50 zápasov prehrali až 35 a na 11. miesto stratili 12 bodov.

Liptovský Mikuláš 14. marca (TASR) - Hokejisti HC GROTTO Prešov v poslednom zápase základnej časti Tipos extraligy rozhodli o svojom postupe do predkola play off. O 10. priečku na diaľku súperili s Novozámčanmi, ktorí mali o bod menej. Pri rovnosti bodov by postúpili Prešovčania s lepšími vzájomnými zápasmi.

Na ľade Liptovského Mikuláša sa však sústredili na svoj výkon a zvíťazili 4:0. Brankár Nikita Bespalov dosiahol 2. čisté konto v sezóne, no najmä vychytal svojmu tímu účasť vo vyraďovacej časti. V nej sa Prešovčania stretnú s tímom Spišskej Novej Vsi, s ktorým sa popasujú o postup do 1. kola play off. "Bol to pre nás psychicky veľmi náročný zápas. Celý tím, od prvého do posledného hráča, obetoval všetko pre výsledok. Bolo veľmi dôležité, že sme dali tri góly, pretože akonáhle prehrávame, tak sa dostávame pod tlak. Sme veľmi radi, že sme to zvládli," povedal Dušan Brincko, asistent hlavného trénera Ernesta Bokroša.

Liptáci mali už pred zápasom s Prešovom istotu baráže. Základná časť im nevyšla podľa predstáv, z 50 zápasov prehrali až 35 a na 11. miesto stratili 12 bodov. "Pre nás sa týmto zápasom skončila jedna časť, ktorú musíme hodnotiť ako neúspešnú. Sme účastník baráže a o tom sa rozhodlo už skôr. Pre nás je teraz priorita uspieť v baráži a vyhrať štyri zápasy," poznamenal asistent hlavného kormidelníka Liptákov Petra Mikulu Ján Šimko. Liptáci sa v baráži stretnú s víťazom druhej najvyššej súťaže - Slovenskej hokejovej ligy.