Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: RTVS ponúkne z extraligy dva priame prenosy týždenne

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Hokejová etraliga sa bude v RTVS naďalej objavovať aj v spravodajských reláciách Góly – body – sekundy a v rozhlasovom vysielaní v rámci spravodajstva na všetkých okruhoch.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Hokejová Tipos extraliga bude už od tohto týždňa na televíznych obrazovkách častejšie ako doteraz. Verejnoprávna RTVS ponúkne od piatka 8. októbra fanúšikom zo základnej časti súťaže až dva priame prenosy týždenne namiesto jedného.

RTVS si doteraz vyberala počas základnej časti len zápasy z nedeľňajších kôl. Na základe dohody s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov, ktorá je držiteľom marketingových i vysielacích práv na Tipos extraligu, bude vysielať už aj piatkové duely. Z oboch hracích dní patrí RTVS právo prvej voľby televízneho prenosu.

"Našou snahou pri rokovaniach bolo, aby na ich konci bol najspokojnejší fanúšik aj v tejto stále nie ľahkej dobe poznačenej pandémiou COVID-19. Rozšírenie počtu televíznych prenosov by malo byť prínosom pre všetky zainteresované strany – okrem divákov aj pre celú súťaž, kluby, ich i ligových partnerov a sponzorov. V RTVS máme dlhodobého partnera, ktorý prináša divákom atraktívne športové zážitky vo vysokej kvalite. Verím, že zo zvýšeného počtu hodín hokejových prenosov bude profitovať celý profesionálny hokej,“ uviedla v tlačovej správe riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdiová.

Hokejová etraliga sa bude v RTVS naďalej objavovať aj v spravodajských reláciách Góly – body – sekundy a v rozhlasovom vysielaní v rámci spravodajstva na všetkých okruhoch. RTVS navyše prináša vo vysielaní Rádia Regina počas jednotlivých hracích dní živé vstupy a prenosy, zväčša z tretích tretín, zo všetkých extraligových štadiónov. Pridanou hodnotou k nedeľňajším televíznym prenosom v RTVS sú štúdiá, v ktorých sa objavujú materiály zo štadiónov, života hokejových klubov i hokejové zaujímavosti. Dopĺňané sú živými vstupmi z ostatných súbežne hraných zápasov, vďaka čomu výrazne stúpol aktuálny informačný servis pre diváka. Súčasťou každého prenosu sú rozhovory s aktérmi zápasu.

"Najvyššia slovenská hokejová súťaž má na obrazovkách RTVS dlhoročnú tradíciu a vnímame veľký divácky záujem o väčší objem priamych prenosov. Som presvedčený, že piatkové prenosy sa budú tešiť veľkej odozve športových fanúšikov. Ako verejnoprávny vysielateľ dokážeme navyše zabezpečiť kompletné regionálne pokrytie v rámci prenosov zo súťaže a vďaka pridaniu piatkových prenosov už do konca tohto mesiaca sa každý ligový klub objaví v našom vysielaní aspoň raz. Verím, že rozšírenie vysielacieho priestoru v rámci Tipos extraligy nie je pre blízku budúcnosť jedinou pozitívnou správou pre divákov v rámci spolupráce RTVS s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov," povedal riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.