Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Útočník Dávid Bondra ukončil kariéru

Na snímke zľava Ivan Švarný (Nitra) a Nicolas Bondra (Poprad) v dohrávke 20. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Poprad 25. januára 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Syn legendy slovenského hokeja Petra Bondru odohral v popradskom drese dve etapy svojej kariéry.

Poprad 3. mája (TASR) - Slovenský útočník Dávid Bondra ukončil vo veku 29 rokov profesionálnu hokejovú kariéru. Informovala o tom oficiálna stránka HK Poprad, v ktorom odohral sezónu 2021/2022.

Syn legendy slovenského hokeja Petra Bondru odohral v popradskom drese dve etapy svojej kariéry. Tri sezóny v rokoch 2016 až 2019 vyústili do dvoch účastí na MS. Počas kariéry odohral dve sezóny v KHL, vyskúšal si českú extraligu vo farbách Komety Brno a sezónu 2021/2022 začal v drese Bratislava Capitals v IHL.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma podporovali v reprezentácii alebo v jednotlivých kluboch. Moje veľké poďakovanie patrí HK Poprad, ktorý mi dal šancu hrať profesionálny hokej. Som pripravený naštartovať novú, nie hokejovú kariéru. Teším sa na nové výzvy s rodinou," uviedol Dávid Bondra, ktorý očakáva prírastok do rodiny.

Jeho otec Peter Bondra je hrdý na kariéru svojho staršieho syna: "Podporujem jeho rozhodnutie. Verím, že jeho nová kariéra bude nemenej úspešná a jeho vzdelanie a pracovitosť z hokeja sa prejavia na jeho novej ceste životom."