Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Útočník Galbavý novou akvizíciou Banskej Bystrice

Na snímke hráči HC‘05 Banská Bystrica sa tešia po prvom góle v prvom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC‘05 Banská Bystrica, 24. marca 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Galbavý odišiel spod Urpína ešte počas ročníka 2012/13, keď hrával juniorský tím.

Banská Bystrica 2. júla (TASR) - Dvadsaťdvaročný útočník Matej Galbavý posilnil ofenzívu HC ´05 Banská Bystrica. Mladý krídelník sa na Slovensko vrátil po takmer deviatich rokoch, klub o tom informoval na svojom webe.

Galbavý odišiel spod Urpína ešte počas ročníka 2012/13, keď hrával juniorský tím. Pôsobil vo Švédsku, kde sa postupne dostal do A-tímu Mora IK a zahral si aj najvyššiu súťaž SHL. Nastupoval aj v nižšej lige Allsvenskan a skúsil si aj hosťovanie v nórskej lige. Uplynulý ročník odohral za tím Nybro Vikings, na konto si pripísal 30 bodov.

"Už nejakú dobu som plánoval vrátiť sa domov. Extraligu dlhodobo sledujem a videl som, že liga išla nahor a že v Banskej Bystrici sa robí dobrá robota. Je to môj materský klub, v ktorom som vyrastal, takže toto boli hlavné dôvody, prečo som sa rozhodol prísť. Hokejovo je Banská Bystrica dlhé roky top klubom, takže to nebolo ťažké. Budem doma s rodinou a priateľkou. S manažérom Julom Kovalom som bol v kontakte, vždy sme si po sezóne zavolali, rozprávali sa. Ja som však chcel ešte počkať vo Švédsku, ale teraz mi vyhovovalo, aby som sa vrátil, takže sme sa dohodli," uviedol Galbavý.