Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TEL: V Mikuláši v novej sezóne bez Čankyho a pod súčasným názvom

Na snímke autor druhého gólu Vladimír Vybíral (Liptovský Mikuláš), vľavo jeho spoluhráč Maroš Piatka v zápase 41. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 17. januára 2020 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Dôležité je aj rozhodnutie vedenia, ktoré chce v najvyššej súťaži pokračovať pod hlavičkou MHK 32.

Liptovský Mikuláš 7. apríla (TASR) - V hokejovom klube MHK 32 Liptovský Mikuláš skončil generálny manažér Milan Čanky. Pre portál myliptov.sme.sk to potvrdil predseda predstavenstva klubu Oldřich Drahovzal, ktorý tiež uviedol, že klub bude pokračovať v súťaži pod hlavičkou MHK 32 L. Mikuláš.

V Mikuláši chcú v nasledujúcej sezóne vrátiť klub na vyššie pozície. V tejto sezóne sa mu nedarilo, základnú časť ukončil na chvoste tabuľky len s 18 bodmi. "Uplynulý týždeň sme si spoločne všetci sadli, myslím tým všetkých zainteresovaných vo vedení klubu, aby sme pripravili novú, a myslím si, že zaujímavú víziu budúcnosti mikulášskeho hokeja. Všetky prípravy na novú sezónu sme už začali, aj keď sú zatiaľ len na báze pohovorov. No treba povedať, že nechceme nič zanedbať, a preto začíname v predstihu. Sme si vedomí, že tohtoročná sezóna bola naozaj slabá, preto budeme robiť všetko preto, aby sa už podobný scenár neopakoval," povedal Drahovzal.

Dôležité je aj rozhodnutie vedenia, ktoré chce v najvyššej súťaži pokračovať pod hlavičkou MHK 32. V uplynulej sezóne sa spoločnosť MHK 32 a.s. z Liptovského Mikuláša snažila o prevod licencie na novú spoločnosť ŠK 32 Liptovsky Mikuláš s.r.o. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja však prevod neschválil, pretože bol pred hlasovaním oboznámený so stanoviskom hlavného kontrolóra mesta Liptovský Mikuláš, v ktorom napadá platnosť zmluvy o predaji časti podniku MHK 32 a.s., a tiež so stanoviskom primátora mesta k danej veci, ktoré si navzájom výrazne odporujú.

Kauza spôsobila, že hráči Mikuláša neodcestovali na zápas 12. kola do Detvy, hoci už boli v autobuse. Ako sa neskôr zistilo, rozpustil ich príkaz vedenia klubu. Na ďalší zápas do Košíc už Liptáci prišli, ale pred duelom nikto z klubu nevyplnil predzápasový zápis, ktorý ani nemohol byť potvrdený poverenými zástupcami hosťujúceho tímu. Zápas tak skontumovali v neprospech Liptákov a v prípade tretej kontumácie im hrozilo vyradenie z ligy. K tomu napokon neprišlo. "Čo je najdôležitejšie, tak chceme, aby hokejová licencia ostala na Liptove ako doteraz pod hlavičkou MHK 32 Liptovský Mikuláš," uviedol Drahovzal.