Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: Michalovce potvrdili príchod Mudráka, Bdžoch skončil

Na snímke hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Foto: TASR - Roman Hanc

V tíme trénera Tomeka Valtonena nepokračuje obranca Martin Bdžoch, ktorý sa s vedením dohodol na ukončení spolupráce.

Michalovce 7. januára (TASR) - Extraligový hokejový klub HK Dukla Ingema Michalovce angažoval 19-ročného slovenského obrancu Dávida Mudráka. V tíme trénera Tomeka Valtonena naopak nepokračuje obranca Martin Bdžoch, ktorý sa s vedením dohodol na ukončení spolupráce. Klub informoval o zmenách na sociálnych sieťach.

Mudrák odohral uplynulé dve sezóny vo fínskych súťažiach a pred ročníkom 2020/2021 sa dohodol na spolupráci s klubom Oshawa Generals, ktorý účinkuje v zámorskej OHL. Pre posunutý štart súťaže sa rozhodol pre angažmán v HC Košice, za ktorý odohral 7 zápasov, na konto si pripísal dve asistencie. Na MS hráčov do 20 rokov v Edmontone ho vyhlásili za jedného z troch najlepších hráčov Slovenska. Zo šampionátu sa napokon vrátil do slovenskej extraligy, keďže termín štartu OHL zatiaľ nie je známy. Hlavný tréner a športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný nedávno uviedol, že Mudrákovi nevedel garantovať miesto medzi prvými šiestimi obrancami a tak sa nedohodli na spolupráci. Zvolenský rodák napokon zamieril do Michaloviec, pričom v ich drese by mal pôsobiť do konca sezóny 2020/2021 v prípade, že sa dovtedy nezačne OHL.

Bdžoch patril k hráčom, ktorí v sezóne 2018/2019 vybojovali pre Michalovce historický postup do najvyššej súťaže. V klube pôsobil aj v extraligovej sezóne 2019/2020, v nej však nastupoval aj v druhej najvyššej súťaži v drese Spišskej Novej Vsi. Ani v sezóne 2020/2021 nemal stabilné miesto v michalovskej defenzíve a okrem 10 extraligových zápasov (bez kanadského bodu) nastúpil v rámci hosťovania aj na 10 duelov v SHL v drese Humenného (1 gól, 3 asistencie).