Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: Michalovce údajne nedodržali limit mladíkov

Na snímke gólová radosť hokejistov Michaloviec, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Dukla pripomenula, že podľa usmernenia platného pre sezónu 2020/2021 musí mať každé mužstvo v extraligovom zápase minimálne jedného hráča do 20 rokov a ďalšieho do 21 rokov.

Trenčín 20. marca (TASR) - Extraligový klub HK Dukla Trenčín podal námietku vedeniu najvyššej hokejovej súťaže. Dôvodom je nedodržanie limitu pre mladých hráčov v extraligovom zápase zo strany HK Dukla Michalovce v piatkovom stretnutí 49. kola. Trenčiansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke. Michalovce sa však bránia a uvádzajú, že pravidlá neporušili. Oba kluby sa pritom opierajú o iné smernice SZĽH.

Dukla pripomenula, že podľa usmernenia platného pre sezónu 2020/2021 musí mať každé mužstvo v extraligovom zápase minimálne jedného hráča do 20 rokov a ďalšieho do 21 rokov. Podľa vyjadrenia "vojakov" zároveň platí, že obaja majú byť korčuliari, takže do tohto limitu sa nepočítajú brankári. Michalovský tím, ktorý v piatok v Trenčíne zvíťazil 2:0, tento limit podľa Trenčína nesplnil. "Keďže sa porušenie spomínaného nariadenia považuje za neoprávnený štart hráča s následnou kontumáciou zápasu, žiadame o priznanie troch bodov nášmu klubu," uviedol klub na svojej stránke

Priznanie troch bodov by Duklu vrátilo do boja o prvú šestku a o jej definitívnom zložení by rozhodlo až posledné 50. kolo. V prípade, že zostane v platnosti výhra Michaloviec, Trenčania nastúpia do predkola play off. Momentálne figuruje na 6. mieste Detva so štvorbodovým náskokom pred Trenčínom.

Michalovčania na svojom facebookovom profile uviedli, že žiadne pravidlo neporušili. Trenčania totiž odkazujú na smernicu z 3. októbra 2020, ktorá hovorí o tom, že dvaja mladíci na súpiske musia byť korčuliari, Michalovce na smernicu zo 14. marca 2021, kde to už nie je špecifikované. "Hokejový klub Dukla Ingema Michalovce sa necíti vinný z porušenia tohto pravidla, práve naopak, my sme nasadili do poľa dvoch korčuliarov, ktorí spĺňajú tieto podmienky a to Pavla Regendu a Dávida Mudráka, a dokonca Jakuba Hrubovského ako druhého brankára. Opierame sa o smernicu SZĽH zo 14. 3. 2021. Čakáme na vyjadrenie ligovej rady, ktorá k tomu dnes zaujme stanovisko, v žiadnom prípade však nevidíme dôvod k akejkoľvek sťažnosti," uvádza sa na facebooku klubu.