Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: Nové Zámky angažovali útočníka Fetkoviča

Na snímke radosť hráčov Nových Zámkov po úvodnom góle vo štvrtom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy v hokeji HC Mikron Nové Zámky - HC Košice 28. marca 2021 v Nových Zámkoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vedenie novozámockého klubu sa takisto dohodlo na predĺžení kontraktu s 26-ročným obrancom Matúšom Holendom.

Nové Zámky 19. mája (TASR) - Slovenský hokejista Ľubomír Fetkovič sa stal prvou posilou HC Nové Zámky pred novou extraligovou sezónou. Dvadsaťštyriročný útočník strávil prevažnú časť svojej kariéry vo Švédsku, na juh Slovenska prichádza z druholigového klubu Väsby IK.

Pravoruký center začínal s hokejom v bratislavskom Slovane, v juniorských rokoch si vyskúšal aj pôsobenie v zámorských súťažiach GMHL, WSHL a NAHL. Následne jeho kroky smerovali do Švédska, kde strávil dovedna sedem sezón. Na svojom konte má aj niekoľko štartov v mládežníckej reprezentácii či dva štarty v olympijskom výbere Slovenska. "Ponuka Nových Zámkov ma zaujala, všetko riešil môj agent s riaditeľom klubu Imrem Valáškom. Veľkú rolu v mojom príchode zohrala aj osoba trénera Majorossa," uviedol pre web "býkov" Fetkovič, ktorý sa v drese Väsby prezentoval v minulej sezóne tromi gólmi a 15 asistenciami.

Fetkovič skúšal v sezóne 2019/2020 šťastie v Nitre, po siedmich zápasoch sa však vrátil späť do Švédska. S Väsby IK postúpil do druhej najvyššej súťaže Allsvenskan, tam však klub vydržal iba jednu sezónu. Práve pre zostup mužstva sa rozhliadal po iných možnostiach. "Sezónu som mal celkom dobrú, vyhovovala mi rola, ktorú mi tréner určil. Z tímového hľadiska to až také dobré nebolo, v baráži sme neuspeli a vypadli sme do nižšej súťaže. Zmluvu som mal podpísanú na tri roky, ale mal som v nej dodatok, že v prípade zostupu mužstva ju môžem ukončiť, čo sa vlastne aj stalo."

Vedenie novozámockého klubu sa takisto dohodlo na predĺžení kontraktu s 26-ročným obrancom Matúšom Holendom. Odchovanec Dukly Trenčín prišiel do Nových Zámkov pred uplynulou sezónou, v 41 stretnutiach základnej časti strelil tri góly, ku ktorým pridal 17 asistencií. Ďalšie dve pridal v play off. S 22 bodmi bol najproduktívnejším bekom tímu.

"Som veľmi rád, že sme sa dohodli s Matúšom na novej zmluve. Je to stabilný obranca, ktorý je využiteľný v každej situácii. Je veľmi energický a súťaživý typ, zároveň má charakter, ktorý si v hokejovom mužstve veľmi cením. V šatni je veľkým zdrojom energie pre ostatných chalanov, vytvára dobrú náladu. Teším sa na ďalšiu prácu s ním," povedal pre hcnovezamky.eu tréner Majoross. Viacnásobný slovenský reprezentant a bronzový medailista z juniorských MS v minulosti obliekal aj dresy Dukly Trenčín, Dukly Senica a považských Panterov. Dovedna odohral v extralige 306 zápasov.