Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: Slovan sa dohodol na zmluve so Samuelom Takáčom

Na snímke vľavo sa hráč HK Dukla Ingema Michalovce Samuel Takáč teší po vstrelení tretieho gólu Dávidom Soltésom (nie je na snímke) v prvom zápase hokejového semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 15. apríla 2021 v Michalovciach. Foto: TASR – Roman Hanc

Takáč hrával za rodný Poprad už v mládežníckych kategóriách a neskôr aj v najvyššej slovenskej súťaži.

Bratislava 19. mája (TASR) - Novou posilou hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal útočník Samuel Takáč. Dvadsaťdeväťročný krídelník sa dohodol s extraligistom na dvojročnom kontrakte. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

"Samo je výborný korčuliar a zodpovedný hráč, ktorý nevypustí žiadny súboj. Zároveň je to tá správna povaha do kabíny. Jeho kariéru sme sledovali už dlhšie. Verím, že sa zaradí do enklávy Popradčanov, ktorí s úspechom obliekali dres Slovana v minulosti, ako boli Martin Kuľha, Slavomír Pavličko, Igor Rataj alebo Peter Junas," uviedol pre hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Takáč hrával za rodný Poprad už v mládežníckych kategóriách a neskôr aj v najvyššej slovenskej súťaži. V roku 2015 odišiel do francúzskej Ligue Magnus, kde jednu sezónu strávil v tíme Gap a dve v Lyone. Po troch rokoch vo Francúzsku sa znova vrátil do Popradu, kde v ďalších dvoch sezónach patril k lídrom "kamzíkov". V minulej sezóne pôsobil v Michalovciach, kde v 57 zápasoch nazbieral 34 bodov za 11 gólov a 23 asistencií, z toho v play off mal bilanciu 2+3.