Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Defenzívu Slovana vystuží Valach

Juraj Valach, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Tridsaťjedenročný Valach sa vracia do Slovana po štyroch rokoch, v sezóne 2015/2016 odohral za bratislavský klub 25 zápasov v nadnárodnej KHL.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Defenzívu hokejového Slovana Bratislava posilní skúsený slovenský obranca Juraj Valach, ktorý sa dohodol s vedením klubu na podmienkach ročnej zmluvy. Informovala o tom oficiálna webstránka tipsportligistu.

Tridsaťjedenročný Valach sa vracia do Slovana po štyroch rokoch, v sezóne 2015/2016 odohral za bratislavský klub 25 zápasov v nadnárodnej KHL. "Naším jednoznačným cieľom posledných týždňov bolo posilniť obranu. Hľadali sme fyzicky zdatného beka, praváka, so skúsenosťami z kvalitných líg, ktorý sa dokáže presadiť na oboch stranách klziska. Naša voľba padla práve na Juraja Valacha. Sme radi, že prijal našu ponuku a nasledujúcu sezónu bude obliekať práve náš dres. Navyše je to skvelý chalan aj do kabíny," uviedol pre hcslovan.sk poradca a hlavný koordinátor klubu Maroš Krajči.

Odchovanec HKM Zvolen nastupoval za tím spod Pustého hradu v juniorských a dorasteneckých ligách, ako aj za A-tím. Pred sezónou 2006/2007 odišiel do kanadskej juniorskej WHL, po dvoch rokoch sa rozhodol vrátiť do materského HKM. Potom pôsobil v Brne, pražskej Slavii a Chomutove, kde strávil takmer štyri sezóny. Naposledy hájil farby rakúskeho EHC Linz v nadnárodnej EBEL lige.

V sezóne 2012/2013 bol Valach v drese Slavie najlepšie strieľajúci obranca českej Tipsport extraligy, keď zaznamenal 11 gólov a 11 asistencií v základnej časti. Sezónu si predĺžil na MS v Minsku. V ročníku 2017/2018 si výkonmi vypýtal miestenku do národného tímu na ZOH v Pjongčangu. Predtým reprezentoval SR aj na juniorských MS 2007 a 2009.