Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Hokejisti Miškovca zvíťazili nad Detvou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Detvania boli od začiatku strelecky aktívnejší, ale pozorný Vay v bráne Miškovca viackrát svoje mužstvo podržal.

Detva 27. novembra (TASR) - Hokejisti z Detvy prehrali s Miškovcom 2:3.

HC 07 Detva - DVTK Jegesmedvék Miskolc 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 20. Gašpar (Ďaloga, Mar. Chovan), 40. Sládok (Hraško, V. Fekiač) - 32. Loiseau (Magosi, Szirányi), 45. Magosi (Vas), 55. Szirányi (Loiseau, Somogyi). Rozhodovali: D. Konc, Novák - Výleta, Rojík, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1.

Zostavy:

HC 07 Detva: Petrík - Kuklev, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Šimon, F. Fekiač, Surový, Gachulinec - Puliš, Murček, Ščurko - Gašpar, Fekiač V., Ďaloga - Žilka, Mat. Chovan, Tibenský - Giľak, Valent, Král

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay - Kiss, Crawford, Slovák, Sziranyi, Milam, Göz, Láda - Kulmala, Vas, Pance - Magosi, Loiseau, Harrison - Somogyi, Galanisz, Miskolczi - Vojtko, Hajos, Rito

Prvú tretinu začali lepšie domáci, keď už v prvej minúte ohrozil bránku hostí Kuklev. Detvania boli od začiatku strelecky aktívnejší, ale pozorný Vay v bráne Miškovca viackrát svoje mužstvo podržal. V 3. minúte darovali hostia Detve výhodu presilovej hry, keď si na trestnú lavicu sadol Crawford, ale Detvania z nej nedokázali vyťažiť žiadnu väčšiu príležitosť. Situácia sa v 7. minúte zopakovala na opačnej strane, keď fauloval domáci Ščurko, ale rovnako nepochodili ani hostia. Obrovskú príležitosť mal v 10. minúte na hokejke domáci Giľak, ktorého strela trafila len žrď Vayovej bránky. Prvého gólu sa fanúšikovia Detvy dočkali až v samotnom závere, šesť sekúnd pred koncom tretiny Gašpar využil prihrávku Ďalogu a strelou z otočky popod lapačku Vaya otvoril skóre.

Druhá tretina pokračovala rýchlou hrou zo strany na stranu. Obrovskú príležitosť na vyrovnanie mal v 24. minúte Somogyi, ktorého strela tesne minula odkrytú bránku Petríka. Hraško sa o minútu neskôr svojou delovkou z prvej pokúšal prekvapiť Vaya, ale ten bol opäť na svojom mieste. Ďalšiu príležitosť na vyrovnanie mal v 30. minúte Vas, keď vyslal prudkú strelu bez prípravy na bránku Detvy, ale gól z toho nepadol. V 32. minúte využil nepozornosť detvianskej obrany Loiseau a v samostatnom nájazde vyrovnal na 1:1. V závere druhej tretiny boli hostia aktívnejší, čo sa prejavilo viacerými sľubnými príležitosťami. 27 sekúnd pred záverom druhej tretiny daroval výhodu ďalšej presilovej hry Kulmala. V nej sa presadil Sládok.

Tretia tretina sa začala hrou štyroch proti štyrom, po bitke a vzájomnom vylúčení Hraška s Loiseauom v závere druhej tretiny. Hneď v 43. minúte mal príležitosť zvýšiť skóre Ščurko, ale puk si po prihrávke v dobrej pozícii nespracoval. Na začiatku 44. minúty sa previnil hosťujúci Harrison, čím daroval Detve ďalšiu možnosť zvýšiť skóre z presilovej hry. V nej si Detvania vytvorili tlak, ale bez výraznejšieho zakončenia. V 45. minúte sa po obrovskej chybe domácej obrany dostal Magosi do samostatného nájazdu a strelou do pravého horného rohu vyrovnal v oslabení na 2:2. O obrat skóre sa postaral v 55. minúte Szirányi a prvýkrát v zápase sa z vedenia tešili hostia. Tí v ďalších minútach kontrolovali priebeh stretnutia a pozornou hrou v strednom pásme narúšali Detvanom rodiace sa príležitosti. Detva sa ešte snažila o vyrovnanie hrou bez brankára, ale už sa jej to nepodarilo.

Josef Turek, tréner Detvy: "V prvej tretine sme boli lepším tímom, hrali sme dobre, ale bohužiaľ od druhej tretiny bol súper lepší. Robili sme veľké chyby, hlavne v obrannom a strednom pásme, nehrali sme vôbec na istotu, ako sme si to povedali v kabíne a súper sa dostal do hry. Za stavu 2:1 sme nechceli vôbec otvárať hru, chceli sme hrať dozadu, ale hlúpymi chybami sme niekoľkokrát prepadli. Tretí gól bol nešťastný, keď sme boli jasne v držaní puku a ten sa odrazil od rozhodcu k súperovi, čo bola škoda, pretože sme mali ísť minimálne do predĺženia."

Hunor Strenk, asistent trénera DVTK Jégesmedvék Miskolc: "Prvá tretina nebola pre nás najlepšia. Veľmi dobré bolo, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Bol to veľmi vyrovnaný zápas a navyše sme dostali ďalší gól tesne pred koncom druhej tretiny. Chlapci ale na to dokázali odpovedať, dokázali streliť dva góly a vyhrať. Sú to pre nás veľmi dôležité body, pretože sme v tabuľke s Detvou veľmi blízko seba a je to pre nás veľké víťazstvo."