Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

Tipsport Liga: Hráčmi týždňa sa stali Paukovček, Tomek a Tománek

Na archívnej snímke Lukáš Paukovček Foto: TASR/Oliver Ondráš

Najlepším hráčom týždňa pred decembrovou reprezentačnou prestávkou sa stal Paukovček.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa sa v hokejovej Tipsport Lige stali útočník Popradu Lukáš Paukovček, brankár Žiliny Tomáš Tomek a ofenzívna opora Banskej Bystrice Roman Tománek. V pondelok o tom informovala oficiálna webstránka najvyššej slovenskej súťaže.

Najlepším hráčom týždňa pred decembrovou reprezentačnou prestávkou sa stal Paukovček. V dueli v Trenčíne prihral na víťazný gól Popradčanov a sám pridal dôležitý na 4:2. Exceloval predovšetkým v domácom stretnutí so Skalicou, keď hetrikom zariadil obrat z 1:3 na 4:3.

Žilina zvládla dôležitý týždeň najmä zásluhou výborného brankára Tomeka. V zápase s Piešťanmi vychytal víťazstvo po samostatných nájazdoch, keď v nich nedovolil skórovať ani jednému z trojice súperových hráčov. "Roletu" zatiahol v derby s Martinom, keď zneškodnil všetkých 46 striel domácich. V dvoch stretnutiach si pripísal dve víťazstvá s priemerom jeden gól na zápas a úspešnosťou 97,18 percenta.

Tománek strelil v súboji s Košicami dôležitý úvodný gól, ktorý bol nakoniec víťazný, a pridal aj ďalšiu asistenciu. V Piešťanoch si pripísal ďalší presný zásah a asistoval na víťazný gól Michala Handzuša. Od svojho návratu po zranení skóroval vo všetkých troch dueloch.