Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TL: Čierny sa stal novým generálnym manažérom Zvolena

Ladislav Čierny, archívna snímka. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Bývalý reprezentant si uvedomuje, že do novej funkcie vstupuje v mimoriadne náročnej situácii.

Zvolen 8. apríla (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Ladislav Čierny sa stal generálnym manažérom tipsportligového HKM Zvolen. Do funkcie sa presunul po tom, čo pôsobil v predstavenstve klubu. Informovala o tom oficiálna stránka HKM Zvolen.

"Už vlani som si veľmi prial obsadiť post generálneho manažéra. Aj som vedel kým, ale nepresvedčil som ho. Som rodený Zvolenčan a takého som chcel aj do funkcie generálneho manažéra. Laco bude v novej sezóne, len čo bude možné otvoriť štadión, na svojej pozícii pracovať na dennej báze," uviedol prezident HKM Zvolen Dušan Mráz.

„Niekoľko rokov som už klubu pomáhal pri skladbe kádra, hoci možno v menšej miere. Teraz to bude iné, bude toho viac a čaká ma nová skúsenosť. Nebol som predtým úplne rozhodnutý, venoval som sa aj iným veciam, najmä podnikaniu. Napokon ma prehovorili a povedal som, že do toho pôjdem," poznamenal Čierny pre klubovú stránku.

Bývalý reprezentant si uvedomuje, že do novej funkcie vstupuje v mimoriadne náročnej situácii. „Je veľa otáznikov ohľadom začiatku ďalšej sezóny, financií a sponzorov. Komunikujeme s hráčmi, no teraz je veľmi zložité niekoho podpísať. Nevieme, ako sa situácia ďalej vyvinie. Je to niečo nové, s čím sa ešte nikto doteraz nestretol."

Čierny bude káder budovať s cieľom zostaviť tím, ktorý by bojoval o najvyššie priečky. "Ambícia hrať o najvyššie priečky sa nemení a všetko tomu podriadime. Určitú víziu sme si už stanovili a začali sme komunikovať s hráčmi. Zvolen bude mať vždy najvyššie ciele. Momentálne je to o tom, či sa sezóna vôbec začne. Aj akcionári sú zatiaľ zdržanliví a nikto nechce bezhlavo podpisovať hráčov, pokiaľ nevieme, čo sa ďalej bude diať. Je to náročné," uviedol Čierny.

Podľa neho by malo dôjsť k zásadným zmenám v kádri. „Máme záujem len o veľmi malú časť tímu z uplynulej sezóny. Momentálne neviem povedať presné číslo, je to však maximálne 5-6 hráčov. Čo sa týka nového tímu, máme záujem primárne o zvolenských a slovenských hráčov. Treba však povedať aj to, že trh s kvalitnými slovenskými hráčmi je obmedzený. Určite sa teda budeme obzerať aj po legionároch, no chceli by sme, aby to už bolo v menšej miere. Vylúčiť však nemôžem ani to, že legionársky limit naplníme. Mužstvo ale chceme zložiť prevažne zo Slovákov, a neupustíme ani od filozofie zapracovávania našich nádejných mladíkov," konštatoval Čierny.