Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TL: Hokejisti HK Dukla Trenčín vyhrali nad HC Nové Zámky 2:1

Archívna snímka, Dukla Trenčín.

Od úvodných minút si hráči na ľadovej ploche nič nedarovali, čoho výsledkom bolo skoré vylúčenie Bezúcha už v 1. minúte.

Trenčín 26. januára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zdolali v nedeľnom domácom zápase 44. kola Tipsport Ligy HC Mikron Nové Zámky 2:1 po predĺžení.



HK Dukla Trenčín - HC Mikron Nové Zámky

2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 48. Hecl (Valach, Paukovček), 65. Paukovček (Alderson, Mikyska) - 56. Hatala (Drtina). Rozhodovali: Snášel, Kókai – Ľ. Šoltés, Á. Soltész, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2622 divákov.

Trenčín:
Tomek – McCormack, Brodeur, Štach, Rajnoha, Sládok, Kajínek, Stacha – Alderson, Mikyska, Bezúch – Valach, Paukovček, Hecl – Bartovič, Švec, Sojčík – Ferényi, Sádecký, Hlinka – Džugan

Nové Zámky: Nechvátal – Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, P. Mikuš, Pavúk – Rogoň, Bajtek, Pospíšil – Jurík, Fábry, Obdržálek – Andrisík, Hruška, Števuliak – Giertl, Holovič, D. Mikula



Od úvodných minút si hráči na ľadovej ploche nič nedarovali, čoho výsledkom bolo skoré vylúčenie Bezúcha už v 1. minúte. Trenčania ho bez väčších problémov prežili. Nasledujúce minúty prinášali boj o stredné pásmo. Ani jeden z tímov si nevedel utvoriť čisté gólové šance a brankári nemali veľa práce. Mierne šance prišli až v závere úvodnej dvadsaťminútovky, ale Tomek i Nechvátal si udržali čisté konto.

Na začiatku druhej časti hrala Dukla trištvrteminútovú presilovku o dvoch hráčov, zakončenia McCormacka ani Aldersona však góly nepriniesli. V 25. minúte sa uvoľnil Pospíšil, ale v úniku na Tomeka netrafil bránku. Ďalšie minúty rozkúskovali vylúčenia. Zväčša išlo o fauly v rýchlom slede na oboch stranách, takže na ľade bolo pri hre štyroch proti štyrom viac priestoru. V 34. minúte mohol počas presilovej hry z uhla otvoriť skóre Alderson, ale trafil iba presúvajúceho sa Nechvátala. V závere sa o "lakrosový" gól pokúsil Mikyska, ale brankára neprehodil. Pred prestávkou sa ocitol Alderson sám pred Nechvátalom, zblízka však puk do siete neprepasíroval.

Úvod tretej tretiny patril domácemu tímu, ktorý si vybojoval presilovú hru. Počas nej Alderson vyskúšal pozornosť Nechvátala, ani tentoraz však proti brankárovi Nových Zámkov nebol úspešný. V 48. minúte Valach uvoľnil v nájazde dvoch proti jednému Hecla, ktorý strelou popod brankárov betón otvoril skóre. O minútu neskôr sa odrazil puk ku Švecovi, ten ho však dostatočne nezdvihol a lapačku brankára neprepálil. Deväť minút pred koncom riadneho hracieho času mohol priniesť pokoj na domáce hokejky Bezúch, pri nájazde troch proti jednému však prvú strelu vyrazil Nechvátal a druhá sa odrazila od hornej žrde. V 55. minúte hrali hostia presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú ešte umocnili o šiesteho korčuliara namiesto brankára. Aj ju využili, keď v 56. minúte Hatala strelou od modrej čiary prestrelil Tomeka.

Rozhodnutie prinieslo až predĺženie. Dve sekundy pred jeho koncom poslal odrazený puk od betónu do siete Paukovček.


Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Pripravovali sme chalanov na náročný zápas proti Novým Zámkom, ktoré poslednými výsledkami patria do prvej polovice tabuľky. Mali sme problémy presadiť sa. Chlapcom sme vlievali energiu a strelili sme gól. V závere nás oslabenia stáli bod, no vďační sme aj za dva. Chlapcom nemám čo vyčítať. Do hry dali všetko."

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Prvá tretina bola vyrovnaná, dobre zachytali obaja brankári. V druhej časti hry sme boli pod tlakom. V tretej sme prehrávali, ale dokázali sme vyrovnať. Mrzí nás predĺženie, kde sme sa dopustili školáckej chyby – príliš veľa hráčov na ľade. Pridalo sa aj trocha smoly, keďže sme inkasovali gól dve sekundy pred koncom. Snáď budeme úspešnejší nabudúce."