Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TL: Poprad sa dohodol na skúšobnom kontrakte s Müllerom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Müller odohral uplynulú sezónu v druhej českej lige za HC Slovan Ustí nad Labem, v 39 dueloch zaznamenal desať bodov (6+4) a 58 trestných minút.

Poprad 27. júla (TASR) - Tipsportligový klub HK Poprad sa dohodol na skúšobnom kontrakte s českým hokejistom Jakubom Müllerom.

"Na ľade nechám všetko a budem robiť to, čo budú odo mňa tréneri požadovať. Som ofenzívny obranca, snažím sa hrať dopredu aj dozadu. Chcel som skúsiť zmenu a myslím si, že toto je ideálna príležitosť ukázať sa. Na internete som videl pár zápasov Popradu, ale naživo som slovenskú ligu nevidel," uviedol dvadsaťročný obranca na klubovej stránke.

Müller odohral uplynulú sezónu v druhej českej lige za HC Slovan Ustí nad Labem, v 39 dueloch zaznamenal desať bodov (6+4) a 58 trestných minút. Rok si zahral aj vo fínskej najvyššej juniorskej súťaži za SaiPu. "Hovorí sa, že juniorská súťaž je rýchlejšia, ale seniorská je viac silovejšia a je v nej viac súbojov. Povedal by som, že pri mužoch a v zahraničí je cítiť profesionálnejší prístup, všetko je pre hráča pripravené," uviedol Müller, ktorý hokejovo vyrastal v Kladne.