Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Popradskí fanúšikovia pomohli klubu a vyzbierali takmer 25.000 eur

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Tipsport Liga sa v sezóne 2019/20 predčasne skončila 11. marca po rokovaní zástupcovia klubov a súhlase Ligovej rady SZĽH.

Poprad 30. marca (TASR) - Popradský hokejový klub dostal v ťažkých časoch pandémie koronavírusu nečakanú finančnú injekciu. Postarali sa o ňu jeho fanúšikovia, ktorí v priebehu dva a pol týždňa vyzbierali na pomoc "kamzíkom" takmer 25.000 eur. V prepočte na vstupenky ich "nakúpili" až 3309 a na 80% tak vypredali miestny zimný štadión.

Od 13. marca mohli priaznivci HK Poprad prispieť symbolickou čiastkou na transparentný účet. Klub použije finančnú pomoc na krytie mzdových nákladov pre hokejistov a pracovníkov. "Veľmi si vážime pomoc všetkých fanúšikov a ďakujeme im za podporu. Ľudia budú môcť sledovať, ako použijeme peniažky," uviedol na klubovej stránke riaditeľ Ľudovít Jurinyi.

Hoci sa zbierka oficiálne končí, účet bude kvôli verejnej kontrole stále vedený a ľudia môžu naďalej prispievať. Symbolické vstupenky však klub vystaví a odošle e-mailom len pre príspevky prijaté do 31. marca.

Tipsport Liga sa v sezóne 2019/20 predčasne skončila 11. marca po rokovaní zástupcovia klubov a súhlase Ligovej rady SZĽH. Dôvodom je pandémia koronavírusu.