Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín vyrovnal sériu s Bystricou, Zvolen vedie nad Popradom 2:0

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Hokejisti Dukly Trenčín vyhrali v druhom stretnutí štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy na ľade Banskej Bystrice 1:0. Zvolen vyhral v druhom zápase štvrťfinále nad Popradom 1:0 po predĺžení.

Banská Bystrica 14. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín vyhrali v druhom stretnutí štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy na ľade HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:0 a vyrovnali sériu hranú na štyri víťazné zápasy na 1:1. O jediný gól stretnutia sa postaral v 34. minúte Jozef Švec.

Zostavy:
HC'05: Bacashihua – I. Ďatelinka, Šmach, Čížek, Gründling, Roussel, Pujacs, Sandgren, I. Majeský – Hvila, Kytnár, Gillies - Lamper, Zigo, Matoušek – Majdan, Bast, Tománek - Lunter, Bortňák, Lucenius
HK Dukla: Chábera – M. Novák, Drtina, D. Rehák, Drgoň, Ryzák, Holenda – Hlinka, R. Dlouhý, Sojčík - Gašparovič, Stümpel, Šišovský – D. Hudec, V. Nemec, Melichárek – Švec, Troliga, D. Novák


V prvej tretine dominovali na ľade domáci hokejisti. Trenčín si nevypracoval žiadnu šancu, no celkovo ich bolo veľmi málo. V úvode mieril do vinkla Tománek, ale úradovala lapačka Cháberu. Gólmanovi hostí potom pomohla horná žŕdka po strele bez prípravy v podaní Luntera. Bystričania síce častejšie strieľali, ale nevytvárali si nebezpečné situácie. Až minútu pred prestávkou sa dostal do dvoch dobrých možností Gillies, ktorý pohorel zblízka na výborom brankárovi Dukly.

Druhá tretina sa začala veľkým tlakom 'baranov'. Tri šance mal Tománek, ale buď mu radosť zmaril Chábera, respektíve obranca hostí a do tretice úradovala i horná žŕdka. Z pol metra neskóroval ani Zigo. V polovici stretnutia sa odhodlali hostia zaútočiť. Najprv prihrávku Melichárka nezužitkoval zoči – voči Bacashihuovi Denis Hudec, ale o pár sekúnd to už Trenčanom vyšlo, keď po prihrávke Troligu mieril z ľavého kruhu švihom presne Švec – 0:1. Domáci boli trošku otrasení, ale mohol vyrovnať Bortňák, ktorý zakončoval pohotovo pred gólmanom Dukly, no nenachytal ho na 'hruškách'.

V tretej tretine hrozili mužstvá v presilovkách. Najprv Gašparovič z pravej strany, keď bol voľný, ale neprekonal Bacashihuu a po ňom na opačnej strane Pujacs z medzikružia, no ani on nebol úspešný. Bola to viac šachová partia, v ktorej sa Bystričania snažili vyrovnať, ale streleckú nemohúcnosť dokumentovali iba Sandgren, Lunter, Kytnár, Zigo a Matoušek v dobrých možnostiach. V šestici bez brankára sa pokúšal skórovať aj Hvila, no puk si cestu do bránky nenašiel.

Povedali po zápase:

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "My sme tridsať minút hrali veľmi dobre. Vypracovali sme si niekoľko šancí, ktoré sme nevyužili. Potom sme inkasovali z brejku gól, čo nami otriaslo a mali sme slabšiu sedemminútovku, keď sa aj súper dostal do šancí. V tretej tretine sme sa snažili vystupňovať tempo, no hostia dobre bránili, zblokovali veľmi veľa striel. Napriek tomu sme si vypracovali dostatok dobrých príležitostí, ktoré sme nepremenili. Ak nedáme gól, nemôžeme zvíťaziť. Ťažko chlapcom niečo vyčítať, hrali totiž dobre. Nič sa nedeje, séria je 1:1 a ideme ďalej."

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Uhrali sme jedno víťazstvo vonku. Bystričania na nás spustili poriadny tlak. Tridsať minút nás tlačili, hrali veľmi dobre. My sme však za veľkej obetavosti a pomoci nášho brankára tlak ustáli, hoci tam šance boli. Chalani sa dobre sťahovali, hrali sme to spred bránky, mali sme všetky teče a dorážky, keď aj na poslednú chvíľu sme tam vedeli vopchať hokejku a Banskej to tam nepadalo. Potom sme to trošku vyrovnali, mali sme aj my nejaké menšie šance a z jednej takej sme dali gól. Tretiu tretinu sme hrali dobre a hoci sme nemali v zápase navrch, máme víťazstvo, ktoré sa v play off počíta. Ja som veľmi spokojný, chalani siahli až na spodok síl."

Jozef Švec, útočník Trenčína a autor jediného gólu zápasu: "Sme radi za toto víťazstvo. Je jedno kto dá gól, dôležitá je výhra. Ešte lepšie je, že na nulu. Chceme teraz vyhrať oba domáce zápasy a rozohrať sériu v náš prospech. Bystričania boli dobre pripravení, zrážali nás, korčuľovali a hrali agresívne. Dôležité bolo, že sme dali my prvý gól. Potom sme si to ustrážili. Bojovali sme jeden za druhého, rozhodol i tímový výkon."


HC '05 iClinic Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 34. Švec (Troliga).
Rozhodovali: Kubuš, D. Konc - Smrek, Gajan, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2010 divákov
/na zápasy 1:1/


Zvolen opäť zdolal Poprad a vedie sériu 2:0

Ilustračné foto
Foto: TASR/Branislav Račko


Hokejisti HKM Zvolen vyhrali v druhom zápase štvrťfinále Slovnaft play off Tipsport Ligy nad HK Poprad 1:0 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazné duely vedú 2:0. Už v 14. sekunde predĺženia strelil jediný gól stretnutia Kamil Brabenec.

Zostavy:
Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, Krejčí, Andersons, Demiters, Pokovič, Hataš, Habšuda – Semorád, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, Brendl – J. Jurík, Mráz, Klhůfek – Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo
Poprad: Kostúr – Jaborník, Fabian, Suchý, Dinda, Malina, Kasík, Pařízek, Šterbák – Kroták, Heizer, Paločko – Rapáč, Paukovček, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak


Zápas začali aktívnejšie domáci a po 70 sekundách hry v prečíslení dvoch na jedného pohrozil Obdržálek. O dve minúty pekne preletel domácou obranou Števuliak, ale jeho zakončenie v rýchlosti Baroš zlikvidoval. Veľmi opatrný hokej sa hral až do štvrtej minúty, keď domáci hrali prvú presilovku. Tú však nezahrali presvedčivo a krátko po jej skončení dostali rovnakú príležitosť aj hostia. Naložili s ňou však úplne rovnako. V polovici tretiny sa na ľade stretli štvrté útoky a tlak domácej "lajny" skončil nebezpečnou strelou Ďalogu. Domácim robili problémy najmä rýchli korčuliari. V 13. minúte sa popri domácich obrancoch predral Mikula, ale v páde Baroš jeho pokus kryl. Otvorenejší hokej sa hral posledných päť minút. Najprv Rapáč prevetral Barošovu lapačku a z protiútoku Brabenec krásne nabil Pulišovi, no ten prestrelil. Koniec tretiny patril Popradu. Svojim tlakom si vynútili druhú presilovku. V nej mal príležitosť Kroták, ale trafil domáceho brankára do masky. Prvé dejstvo tak skončilo bez gólov.

Druhú tretinu začali Popradčania presilovkou. V nej predviedol krásne sólo nestarnúci Kroták, ale jeho strelu pod brvno Baroš chytil do lapačky. Ďalšiu popradskú šancu mal bekhendom strieľajúci Toma. Hostia aj naďalej diktovali tempo hry a mali aj viac streleckých príležitostí. V 32. minúte mali šancu predsa aj domáci. Chybnú rozohrávku hostí vystihol Semorád, no jeho blafák Kostúr zneškodnil. Následne domáci nevyužili ďalšiu presilovku. Štyri minúty pred koncom tretiny mal vedúci gól domácich na hokejke Mráz, pri zakončení však bol faulovaný a domáci hrali ďalšiu presilovku. No keďže ani túto šancu nevyužili, diváci nevideli gól ani v druhej tretine.

Tretiu tretinu začali o čosi lepšie domáci. Z tlaku vyťažili strelu V. Fekiača od modrej, ktorú ale Kostúr kryl. V 45. minúte unikol Mráz, ale jeho bekhend iba zazvonil o ľavú žrď. O dve minúty mal Zvolen ďalšiu presilovku, v ktorej tesne pred Kostúrom nepochodil Puliš. Následne fauloval Malina a domáci mali k dispozícii dokonca 34 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Nedokázali však využiť ani túto šancu. Dobrú príležitosť mal v 50. minúte domáci Škvaridlo, bol to však zápas brankárov. Ako sa blížil koniec riadnej hracej doby, domáci pridávali na aktivite. V 51. minúte strieľal Brabenec a nebezpečne dorážal Puliš. Na druhej strane sa pokúšal od mantinelu Fabian, ale bombou trafil Baroša iba do pleca. V 55. minúte mal tutovku na hokejke Obdržálek, ale v dobrej pozícii medzi kruhmi prestrelil bránku. Popradčania hrozili z brejkov. Štyri minúty pred koncom tretiny Heizer nabil Krotákovi, ktorý nebezpečne pálil z prvej, ale Baroš jeho pokus zázračne chytil. Keďže do konca riadnej hracej doby gól nepadol, prišlo na rad rovnako ako v prvom zápase predĺženie.

To sa skončilo veľmi rýchlo. Už v štrnástej sekunde Kostúr neudržal Baginovu bombu od modrej a Brabenec zasunul puk do siete. Za stavu 2:0 pre Zvolen sa tak séria presúva do Popradu.

Povedali po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Bol to vyrovnaný zápas, upracovaný, bola to obrovská drina. Najlepší sme mali záver tretej tretiny. Výborne chytal Samuel Baroš. Som rád, že čo sa týka defenzívy sme hrali výborne, ale bohužiaľ v šanciach nás vychytal Kostúr. Mali sme samozrejme šťastie, ale už v kabíne bolo vidieť, že sme odhodlaní v predĺžení opäť zvíťaziť."

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Bol to vyrovnaný zápas. Šťastíčko stálo opäť na strane Zvolena, ale zápas bol s nádychom play off a diváci si prišli na svoje. Ja môžem našim chlapcom za odvedenú robotu iba poďakovať. Tešíme sa na zápasy v Poprade."


HKM Zvolen - HK Poprad 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól: 61. Brabenec (Bagin).
Rozhodovali: Baluška, Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1748 divákov
/na zápasy 2:0/