Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Útočník Puliš začne sezónu vo Zvolene

Na archívnej snímke hráč Slovana Radovan Puliš Foto: TASR/Martin Baumann

Puliš zatiaľ nevie, dokedy bude hrať za Zvolen.

Zvolen 20. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Radovan Puliš začne sezónu 2015/2016 s najväčšou pravdepodobnosťou vo Zvolene, kde by mal byť ako hráč Slovana Bratislava na hosťovaní. Tak znie dohoda medzi bratislavským klubom a hráčom ako aj medzi Slovanom a HKM. Informovala o tom oficiálna webstránka zvolenského klubu.

Najlepší strelec HKM ako i celej základnej časti uplynulého ročníka Tipsport extraligy počas prípravného obdobia uspel síce na skúške v Slovane, no zatiaľ si na štart v KHL musí počkať. "Podpísal som dvojcestnú zmluvu a dohodli sme sa, že bude pre mňa lepšie, keď budem teraz platným hráčom vo Zvolene, ako čakať na šancu v Slovane v štvrtej - piatej päťke," vysvetlil pre web HKM pozadie svojej zvolenskej prítomnosti produktívny útočník. "K tímu Slovana som sa pripojil po príchode z Medveščaku už v rozbehnutej príprave, mužstvo malo za sebou nejaké zápasy, dostávalo svoju tvár. Ja som v takejto situácii začínal bojovať vôbec o zmluvu, bol som pod tlakom a v novom prostredí. Tie prípravné zápasy, v ktorých som nastúpil, mi nevyšli tak, ako mali, ale vedenie ma po kratšej skúšobnej dobe nechcelo 'odstreliť' a aj tréner Říha ma v mužstve chcel. Tvrdili, že je vo mne nejaký potenciál, potrebujem sa ale po zápasovej pauze vyhrať. A Zvolen je na to dobré riešenie."

Puliš zatiaľ nevie, dokedy bude hrať za Zvolen. "Môžem tu byť týždeň, môžem tu byť do Vianoc, naozaj neviem. Jednoducho je to tak, že mi kedykoľvek môže zazvoniť telefón, ja sa hneď pobalím a za dve hodiny budem v Bratislave. Je to na rozhodnutí môjho zamestnávateľa," dodal Puliš.