Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

V HC '05 Banskej Bystrici skončilo deväť hráčov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

S hráčmi, ktorí už nie sú s nami, naďalej počítame, prezradil Javorčík.

Banská Bystrica 31. augusta (TASR) - V kádri tipsportligového klubu HC '05 Banská Bystrica došlo ku škrtom, ktoré sa dotkli deviatich hráčov. Tréner Norbert Javorčík nateraz nepočíta s obrancami Adamom Moravčíkom, Sebastiánom Hudecom a Adamom Kobolkom a útočníkmi Jakubom Šimkom, Jánom Sarvašom, Kevinom Gaborom, Michalom Matoušekom, Matúšom Bodnárom a Michalom Suľovským. Klub o tom informoval prostredníctvom facebooku.

"S hráčmi, ktorí už nie sú s nami, naďalej počítame a snažili sme sa im zabezpečiť ďalšie pôsobenie tak, aby sme nad ich výkonnostným rastom mali určitú kontrolu. Máme niekoľko hráčov v juniorskom veku a tí budú pôsobiť v našom juniorskom tíme, ktorý považujem za mužstvo, ktoré má za úlohu pripraviť hokejistov pre seniorský hokej. Je to tím, s ktorým vieme najbližšie spolupracovať. Zároveň sme sa dohodli na spolupráci s prvoligovými Levicami," prezradil Javorčík.

Práve za HK Levice budú v ročníku 2020/2021 nastupovať útočníci Jakub Šimko a Ján Sarvaš. Súčasťou banskobystrického tímu bude v úvode ročníka brankár Eugen Rabčan, ktorý neskôr zamieri do zámorskej WHL, v ktorej bude obliekať dres Winnipegu Ice.