Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

V zostave Nitry pribudol ďalší Kanaďan

Tréner Nitry Antonín Stavjaňa. Foto: TASR/Dušan Hein

Po Davidovi Lalibertém sa pod Zobor sťahuje aj útočník Judd Blackwater.


Nitra 3. novembra (TASR) - Ofenzívu tipsportligového klubu HK Nitra vystužil ďalší kanadský hokejista. Po Davidovi Lalibertém sa pod Zobor sťahuje aj útočník Judd Blackwater.

Dvadsaťosemročný center prišiel zo Székesfehérváru, ktorý pôsobí v nadnárodnej EBEL lige. V minulosti si vyskúšal aj zámorskú AHL, prevažne však hral v nižšej ECHL. Do Nitry pricestoval už v pondelok a s tímom Antonína Stavjaňu absolvoval dobrovoľný tréning.

"Neboli sme spokojní s hrou prvých dvoch formácii, dlhšie sme riešili príchod Lalibertého a Blackwatera, pričom príchod druhého menovaného sa podaril až teraz. Chceli sme posilniť pozíciu stredného útočníka aj s výhľadom do budúcnosti, nakoľko v tíme mame dvoch starších skúsených centrov. Judd je v ideálnom hokejovom veku, ide o hráča, ktorý sa vie presadiť strelecky, vie gól pripraviť a zároveň hrá tvrdo a dôrazne. Veríme, že sa mu bude u nás dariť," povedal na oficiálnom webe riaditeľ klubu Miroslav Kováčik.

Premiéru v nitrianskom drese by mal Blackwater absolvovať v najbližšom dueli proti Banskej Bystrici, ktorý je na programe po reprezentačnej prestávke.