Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Valtonena mrzela prvá tretina, Cemana potešila rozumná hra v tretej

Na snímke tréner HK Dukla Ingema Michalovce Tomasz Valtonen . Foto: TASR - Roman Hanc

Košičania víťazstvom v Michalovciach predĺžili svoju víťaznú sériu na päť zápasov.

Michalovce 24. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice spravili víťazstvom 4:1 prvý krok k zdolaniu súpera z Michaloviec vo štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy. Lepšie tabuľkové postavenie po základnej časti prinieslo domáce prostredie v úvodných dvoch zápasoch Michalovciam, no Košičania sa víťazstvom v prvom zápase dostali do psychickej výhody. Do domáceho dvojzápasu pôjdu prinajhoršom za vyrovnaného stavu, v lepšom prípade s dvomi víťazstvami.

Postavenie tímov po základnej časti sľubovalo vyrovnanú sériu bez jednoznačného favorita. Tabuľkové postavenie mierne favorizovalo Michalovčanov, ktorí však pozíciu "tímu, ktorý musí vyhrať," posunuli Košiciam, keďže tamojší klub oslavuje storočnicu. Prvý zápas bol dlho otvorený, Košičania ho definitívne rozhodli až dvomi gólmi v záverečnej hre Michaloviec bez brankára. Michalovskí hokejisti si podľa trénera Tomeka Valtonena zápas prehrali v úvodnej tretine, v ktorej hrali štyri oslabenia a inkasovali v nich dva góly. "Štyri vylúčenia, to je osem trestných minút a takmer polovica z dvadsaťminútovky v oslabení. To nás trápilo v prvej časti, no v druhej sme boli oveľa lepší. Žiaľ, nepremenili sme šance. Súhlasím s tvrdením, že v tretej tretine hrali Košičania múdro, no aj my sme v nej mali niekoľko šancí. Nič sa nedá robiť, tento zápas je za nami a máme pred sebou ďalší," poznamenal Valtonen smerujúc na druhý duel série, ktorý bol na programe vo štvrtok opäť v Michalovciach.

Košičania víťazstvom v Michalovciach predĺžili svoju víťaznú sériu na päť zápasov. Od februárového príchodu trénera Dana Cemana prehrali iba jeden zápas - prvý so Slovanom Bratislava (3:5). Odvtedy štyrmi víťazstvami zakončili dlhodobú časť a na víťaznej vlne ostali aj po otváracom súboji play off. "Očakávali sme náročný zápas a to sa aj vyplnilo. V druhej tretine sme nehrali tak, ako sme chceli hrať. Po tom, čo nás súper zatlačil, sme často strácali puk. Domáci nás v druhej tretine jednoducho ´prehrali´. Aj napriek tomu sme si v nej udržali vedenie a v tretej časti sme už hrali múdro. Nenechávali sme sa zatlačiť, hrali sme rozumne. Pomohol nám aj brankár Andrej Košarišťan, ktorý bol vynikajúci a podržal nás vtedy, keď sme to najviac potrebovali. Páčilo sa mi, ako sme hrali zodpovedne v tretej tretine. Prvý zápas je za nami a už sa zameriavame na druhý," konštatoval Ceman.