Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Vladimír Nemec ukončil aktívnu kariéru, stal sa realitným maklérom

Na snímke Vladimír Nemec (Trenčín) v zápase 12. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín vo Zvolene 16. októbra 2015. Foto: TASR - Branislav Račko

Býva zvykom, že hráči zostanú po ukončení kariéry pri hokeji. Viacerí z nich kvôli deťom, ďalší sa snažia pracovať s mládežou a robia si trénerské licencie. Nemec nad niečím podobným ani nerozmýšľal.

Trenčín 1. júna (TASR) - Vladimír Nemec ukončil vo veku 37 rokov profesionálnu hokejovú kariéru. Rozhodol sa tak po sérii zranení, ktorého ho prenasledovali v uplynulej sezóne a v správnosti ortieľu ho utvrdila aj filozofia Dukly Trenčín o omladení kádra. Dlhoročná opora klubu spod Čákovho hradu odstavila hokej na vedľajšiu koľaj a začala sa venovať predaju nehnuteľností.

Vladimír Nemec odohral v najvyššej domácej súťaži dovedna 867 stretnutí v dresoch Trenčína, Martina, Liptovského Mikuláša, Dubnice, Slovana Bratislava, Žiliny a Piešťan. Nebyť trojročnej anabázy v nižších zámorských súťažiach, v slovenskej extralige by nepretržite pôsobil devätnásť rokov. Najviac odohral v materskej Dukle, za ktorú nastúpil na 451 duelov s bilanciou 88 gólov a 136 asistencií. Viac za Trenčín odohrali len Ján Pardavý, Tibor Melichárek, Ľubomír Sekeráš, Stanislav Medřík a Jaroslav Kóňa.

"Korčule som definitívne zavesil na klinec. S touto myšlienkou som začal koketovať už skôr, utvrdili ma v tom aj zranenia počas sezóny. S výnimkou kolena som v kariére väčšie zranenia nemal, tento rok som neobvykle takmer dva mesiace pauzoval, najprv s jednou rukou, potom s druhou. Už som bol nalomený, že už zrejme bude ten čas, končila mi aj zmluva. Jedine, ak by Dukla mala záujem na ďaľšiu spoluprácu, tak by som o tom rozmýšľal. Tu ale bola nastavená iná filozofia, takže keď mi povedali, že to chcú omladiť, zobral som to úplne v pohode, to ma presvedčilo, že treba končiť a venovať sa druhým veciam," uviedol na oficiálnom webe Dukly Nemec.

Býva zvykom, že aktívni hráči zostanú po ukončení kariéry pri hokeji. Viacerí z nich kvôli deťom, ďalší sa snažia pracovať s mládežou a robia si trénerské licencie. Nemec nad niečím podobným ani nerozmýšľal. "Ja som sa rozhodol, že pri hokeji neostanem, chcem úplne presedlať. Dorábam si vysokú školu, som vo štvrtom ročníku štúdia personálneho manažmentu, popri hokeji som sa už začal venovať realitám. Posledný mesiac či dva to už aj naplno robím, uberať sa teda budem týmto smerom," dodal.

Počas dlhoročnej extraligovej kariéry hral na poste krídelníka aj centra. Z množstva angažmánov zažil najväčšie úspechy v Trenčíne, s ktorým sa v sezóne 2006/2007 dopracoval skoro až na vrchol. Pod vedením Antonína Stavjaňu vtedy Dukla napokon podľahla vo finále play off Slovanu Bratislava. O rok neskôr otočila štvrťfinálovú sériu s Martinom z nepriaznivých 0:3 na 4:3 a hoci v semifinále viedla nad Slovanom už 3:1 na zápasy, do finále sa druhýkrát za sebou neprebojovala. "Môj prvý úspech bol v zámorí, v ECHL, keď sme hrali vo finále, prehrali sme síce v siedmom zápase, ale vtedy som bol ešte veľmi mladučký. Väčšinu kariéry som strávil v slovenskej extralige, z nej budem najradšej spomínať na trenčianske časy trénera Stavjaňu. Boli sme strieborní, vtedy tu všetko bolo tak, ako by malo. Bola dobrá partia, výsledky, všetko malo hlavu a pätu. To boli možno najlepšie dva roky v kariére," zhodnotil Nemec.